Cumartesi Anneleri, yılın son eyleminde buluştu

Her cumartesi kayıpları için Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri, yılın son eylemini yaptı. Anneler, 561. buluşmada gözaltında alındıktan sonra kaybolan İsmail Bahçeci’nin bulunması ve Doğu ve Güneydoğu illerindeki operasyonlarda ölen sivil vatandaşlar için çözüm aradı.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 16:52
Abone Ol google-news


Cumartesi Anneleri, ellerinde fotoğraf ve çiçeklerle yine Galatasaray Meydanı’ndaydı. Ağabeyinden 21 yıldır hiç haber alamadıklarını ifade eden İsmail Bahçeci’nin kardeşi, “Devletin emniyet birimleri tarafından 24 Aralık 1994’de Levent’te sivil bir otoya 4 kişi tarafından bir otoya karga tulumba bir şekilde gözaltına alınıyor. Bugüne kadar hiçbir haber alamıyoruz.” diye konuştu.

Eylemin sonunda okunan basın açıklamasında, “561 haftadır devletin güvenlik güçlerince gözaltına alınarak kaybedilen insanlar için hakikat ve adalet talebiyle Galatasaray’dayız. Bu talebimizin gerçekleşmesinin Türkiye’nin demokratikleşmesine başta Kürt sorunu olmak üzere tüm sorunlarımızın hak ve özgürlükler temelinde çözülmesine bağlı olduğunu söylüyoruz. Devleti yönetenler ise keyfi yönetim arzularının, suç işleme ısrarlarının kıyıcı ortamında temel hak ve özgürlüklerin yurttaş için ulaşılamaz bir noktada tutmak istiyor. Bu nedenle Türkiye’de ağır bir devlet şiddeti yaşanıyor.” ifadelerine yer verildi.

Doğu ve Güneydoğu’da devam eden terör operasyonları da gündeme alındı. Basın açıklaması şu cümlelerle devam etti: “10 bin askerle binlerce polisle hiçbir kurala bağlı olmaksızın halka karşı savaş yürütülüyor. Hükümetin sivilleri koruyacak önlemleri alma, suç işleyen görevliler hakkında etkin soruşturma yaparak cezalandırma yükümlülüğü ortadayken güvenlik güçleri kadın, çocuk, bebek, yaşlı, hamile ayrımı yapmaksızın adeta bir ölüm çılgınlığında hareket ederek yüzlerce insanı öldürmeye devam ediyor. 2015’in son buluşmasında bir kez daha tekrarlıyoruz. Bu ölümler coğrafyasında yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Barışı, diyaloğu, çözümü savunmaktan başka bir çaremiz olmadığını ısrarla söylemeye devam edeceğiz.”



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler