Cumhurbaşkanı Gül'den sel mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'un şimdiye kadar ki en büyük sel felaketiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, devletin bütün kurumlarının yaraları sarmak için görevini yaptığını söyledi.

Yayınlanma: 09.09.2009 - 15:41
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde, Kosova'nın ilk Ankara Büyükelçisi Bekim Sejdiu'yu kabulünden önce İstanbul'da yaşanan sel felaketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da büyük bir sıkıntı yaşandığını ifade eden Gül, Vali Muammer Güler ile görüştüğünü ve duruma ilişkin son bilgileri aldığını belirtti.

Gül, kente 6 ayda yağan yağmurun son birkaç saatte düşmesi nedeniyle böyle bir felaket yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu, şimdiye kadar İstanbul'un karşılaştığı en büyük sel felaketi. Devletin bütün kurumları görevlerini yapıyor. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyeler, valilik, Türk Silahlı Kuvvetleri bütün gayretlerini gösteriyor.

Hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bu sayının artmamasını temenni ediyoruz. İstanbul, çevre iller, herkes, bütün insanlarıyla yaraları sarmak için uğraşıyor.''


Daha sonra Büyükelçi Sejdiu, Cumhurbaşkanı Gül'e güven mektubunu sundu ve ardından anı fotoğrafı çektirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler