Cumhuriyet ateşi yakıldı

Kadıköy Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'nda ''geleneksel meşale yakma'' töreniyle başladı.

Yayınlanma: 22.10.2009 - 09:24
Abone Ol google-news

Kadıköy İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in ilan edildiği 1923 yılından bu yana, büyük mesafeler alındığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
''Cumhuriyet'in kurulduğu günlerdeki sıkıntıları bu günlerde yaşamıyoruz. Kardeşlik duygusunu kaybetmeden bugüne kadar geldik. Ülkede ve dünyada barışa yürüyoruz. Ülkemiz, Atatürk'ün çizdiği yolda büyüyor. Geleceğe umutla bakıyoruz. Biz Cumhuriyet'i bizlere bırakanlar gibi yaşayıp, geleceğe daha iyi bir şekilde bırakacağız. Buradan ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.''

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de Türk halkının, ulu önder Atatürk'ün verdiği mücadele sonucu kurulan Cumhuriyet'in 86. yılını kutladığını anımsattı.

Kendilerinin de Kadıköy'deki kamu ve kurum kuruluşlarıyla, Cumhuriyet'in yıl dönümünü 7 gün süreyle hep birlikte kutladıklarını vurgulayan Öztürk, ''Cumhuriyet tek başına yönetim şekli değildir. Demokrasi, laiklik ve hukuku bir kenara bırakarak yaşamak mümkün değil. Bunlar Cumhuriyet'in temel taşlarıdır. Her vücutta olduğu gibi ülkelerde de belli dönemlerde sıkıntılar olur. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. 86 yıldır demokrasiyi özümsemiş bir milletin, demokrasiden vazgeçmesi mümkün değildir'' diye konuştu.

Karahan ve Öztürk, daha sonra izci öğrenciler ile geleneksel meşaleyi yaktı.

Kadıköy Belediyesince düzenlenen kutlamalar, hafta boyunca resim sergileri, paneller, söyleşiler ve folklor gösterileriyle sürecek. 28 Ekim günü Atatürk Anıtı'na çelenk koymayla devam edecek kutlamalar, ''Cumhuriyet'e Bağlılık Yürüyüşü'' ile son bulacak. Bağdat Caddesi'nde 29 Ekim Perşembe günü saat 19.00 da Suadiye Işıklar'dan başlayacak bu yürüyüş, Göztepe'de sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler