Cüppeler iliklenmedi

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen akademisyenler, dün öğrencileri tarafından alkışlar ve sloganlar eşliğinde uğurlandı. “Elbette geri dönecekler”, “Saraylar sizin üniversiteler bizimdir”, “Hakikat ihraç edilemez”, “Cüppe iliklenmez, akademi biat etmez” dövizleri taşıyan öğrenciler, ihraç edilen hocalarına çiçek verdi.

Yayınlanma: 22.02.2017 - 22:44
Abone Ol google-news

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ve mezunları ihraç edilen akademisyenleri Davutpaşa Kampusu’ndan uğurladı. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde dün toplanan üniversite öğrencileri ve ihraç edilen akademisyenler, Davutpaşa Kampüsü önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. “Akademi Susturulamaz-Geri Döneceğiz” pankartı açarak yürüyen öğrencileri kampus kapısında İstanbul ve Marmara Üniversitesi’nden dayanışma için gelen akademisyen ve öğrenciler alkışlarla karşıladı. Burada öğrenciler ihraç edilen hocalarına çiçek verdi.

Geç olmadan direnelim

Mersin Üniversitesi’nin işine son verdiği 11’nci imzacı akademisyen olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu Kilim, Çiftlikköy Yerleşkesi’nde düzenlenen bir toplantıyla 18 yıldır görev yaptığı okuluna veda etti. Kendisini uğurlamaya gelenlere seslenen Kilim, “Gelecekte olabilecek, şimdi olmayan şeylerden bahsetmek istiyorum. Mesela bütün rektörlerin elinde akademisyenlerin, öğrencilerin, idari personellerin kim olduğu, dili, dini, ırkı, cinsiyeti, siyasi görüşünün ne olduğuna dair kocaman dosyalar olacak. Bu kocaman dosyalar polise verilecek. Ardından savcılığa verilecek. Bir suç uydurmazlarsa e-postalarımızdan, sosyal medyadan cımbızla çektikleri kelimeleri kullanarak suç yaratacaklar. Bu dosyaları el altından medyaya verecekler. Ve gazetelerde boy boy fotoğraflarımız çıkacak ‘terörist’ olduğumuza dair. Bunlar tek adam, tek parti rejimine geçildiği zaman olacak. O yüzden şimdi hep beraber direnelim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler