Çuvalı geçirten komutandan Orgeneral Akar'a "Suriye" madalyası!

Türk askerine çuval geçirilmesi emrini veren ABD'li komutanın, Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar'a, "Suriye" madalyası takması büyük tartışma yarattı.

Yayınlanma: 29.01.2015 - 12:21
Abone Ol google-news

Geleceğin Genel Kurmay Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar'a,  ABD 'Liyakat Lejyonu' madalyası verildi. Orgeneral Akar'a madalyayı takan da, Türk askerine çuval geçirilmesi emrini veren ABD'li komutan.

Orgeneral Akar'a nişan takılmasının resmi gerekçesi ‘NATO’ya sıradışı katkı’ olarak gösterildi. Madalya olayının duyulması, "Türk generali ABD'den nasıl Suriye madalyası alır?" sorularını gündeme getirdi.

27 Ocak’ta HDP’li vekiller Kobani’de zaferi kutlayıp, PKK'lılar İdil'de silahlarıyla resmi geçit yaptığı saatlerde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ABD'de Pentagon’un “Liyakat Lejyonu” madalyasını aldı.
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, madalyanın Orgeneral Akar’a "NATO’ya sıradışı katkıları” nedeniyle verildiğini açıkladı.

Madalyayı da, Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçiren Albay Bill Mayville’in komutanı ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Odierno taktı.
AKP döneminde Hulusi Akar’dan önce bir Türk komutanı daha ABD’nin ‘Liyakat Lejyonu’ madalyası takılmıştı. O da dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Yaşar Büyükanıt 2005'te madalya almıştı.

Konuyu köşesine taşıyan Radikal yazarı Murat Yetkin, madalya konusundaki çekincelerini dile getirirken, "Hulusi Akar’ın Suriye krizinde ve Türk ve Amerikan özel kuvvetleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinde oynadığı rol olarak yazdı.
Bu katkıların ne olduğu Türk kamuoyunca henüz meçhul. Türk ve Amerikan özel kuvvetleri Suriye’de mi, Irak’ta mı, IŞİD’e karşı mı işbirliği yaptılar da ABD bunu mu takdir etti?
Öğreniriz nasıl olsa, er ya da geç, yazarız, hiç bir şey gizli kalmıyor." diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler