ÇYDD'ye F Tipi andıçlama

Yöneticilere isimsiz gönderilen mektuplardan "Gizli" kaşeli MİT raporu çıktı. MİT raporunda yaşamını yitiren kurucu genel başkan Saylan'ın ve genel merkez yöneticilerinin misyonerlik faaliyeti yaptığı ve terör örgütleriyle bağlantılı olduğu bilgisi yer alıyor.

Yayınlanma: 15.09.2009 - 08:35
Abone Ol google-news

Ergenekon Davası kapsamında altı ay önce genel merkez ve şubesi basılan, 15 yöneticisi gözaltına alınıp bırakılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin burslu öğrencileri ve ailelerinin Emniyet tarafından fişlendiği iddialarından sonra bu kez de yöneticilerini ürkütmek amacıyla imzasız mektuplar gönderilmeye başlandı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof.Dr.Aysel Çelikel’in yönetim kurulu üyeleriyle birlikte önceki gün düzenlediği basın toplantısında genel merkez yöneticileri, genel kurulda yeni seçilen merkez ve şube yöneticilerine imzasız mektuplar gönderilerek korkutulmak istendiğini açıkladılar. ÇYDD yöneticilerinin verdiği bilgiye göre, gönderilen imzasız mektuplardan, bir süre önce yaşamını yitiren derneğin eski Genel Başkanı Türkan Saylan’ın gizli misyoner olduğu, derneğin Hıristiyanlık propagandası yaptığı ve törer örgütleriyle bağlantıları bulunduğu iddialarına yer verilen “Gizli” kaşeli MİT raporu çıktı.

Saylan’ın polis tarafından evinin basılması kamuoyunda tepki toplayınca bazı dinci basın organlarında da kısmen yer alan MİT raporunun kimler tarafından dernek yöneticilerine gönderildiği bilinmiyor. Beyoğlu, Beylerbeyi ve Beykoz postanelerinden gönderilen mektupların genel kurullarını yeni yapmış şube yöneticilerine de gönderilmesi dikkatlerin Emniyet birimlerine çevirdi. ÇYDD yönecileri Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, “Genel kurullarda yeni seçilen yönetimlerin listesini, ev adresleri ve diğer kimlik bilgileriyle birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü Dernekler Masası’na verdik. Bu adreslerin bu kadar kısa sürede tamamının tesbit edilmesi başka türlü mümkün görünmüyor” dediler. Adeslerle birlikte “Gizli” kaşeli MİT raporunun kolay elde edilemeyecğine dikkat çeken ÇYDD yönetimi “Yeni seçilen yönetici arkadaşlarımız ürkütülmeye çalışılıyor” açıklamasında bulundu.


Emniyet kuşkuları

Bir yandan burs alan öğrenci ve aileleri fişlenerek, öğrencilere burs verenler korkutulmaya çalışılırken diğer yandan gönderilen asılsız MİT raporlarıyla yöneticiler dernekten uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Bu faaliyetler göz önüne alındığında, ÇYDD’ye karşı başlatılan psikolojik harekâtın merkezi olarak Emniyet birimleri görülüyor. Bugüne kadar andıç çalışmaları ile hep Türk Silahlı Kuvvetleri gündeme gelmişti, son olaylar “Emniyet birimleri de andıç çalışmalarına başladı” kuşkularına yol açtı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon