"Dağa çıkanlar çiçek toplamak için çıkmıyor"

Gazeteci-yazar Uğur Dündar, terör örgütü PKK üyelerinin teslim olmasıyla ilgili olarak ''Tahrik edici bu tür gösteriler devam ettiğinde açılım bir anda ayrışmaya dönüşebilir. En büyük korkum bu'' dedi.

Yayınlanma: 22.10.2009 - 12:52
Abone Ol google-news

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin açılışa katılmak üzere Bursa'ya gelen gazeteci Uğur Dündar, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''34 PKK üyesinin teslim olması konusunda neler söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine Dündar, ülkesini seven herkesin barıştan yana olduğunu ve kan dökülmesini istemediğini söyledi.

Türkiye'de herkesin annelerin gözyaşının dinmesini istediğini ifade eden Dündar, şunları kaydetti: ''Ülkedeki herkes, dağa çıkanların çiçek toplamak için çıkmadıklarını biliyor. Bunun bir şova dönüştürülmesini, adeta muzaffer komutan edasıyla, zafer işaretleriyle dönen PKK'lıların milli takımımıza, Kıbrıs Barış Harekatı'ndan dönen askerlerimize bile yapılmayan törenlerle, coşkulu kalabalıklarla karşılanmasını doğrusu çok manidar olarak değerlendiriyorum.''

Dündar, bunların barıştan, sevgiden, dostluktan ve kardeşlikten yana olan insanları bile tahrik ettiğini belirterek, burada herkesin sorumlu davranarak, sürece tahrik edici, provokatif yaklaşımlarla gölge düşürmemesi gerektiğini söyledi.

Açılımın ne ifade ettiğinin, neleri içerdiğinin bir an önce topluma açıklanması, toplumsal bir mutabakatın mutlaka sağlanması gerektiğini ifade eden Dündar, şöyle konuştu:
''Bu açıklanmadığında, üstü örtüldüğünde, tahrik edici bu tür gösteriler devam ettiğinde açılım bir anda ayrışmaya dönüşebilir. En büyük korkum bu. Açılımın ve barış sürecinin, derin bir ayrışmaya dönüşmesi. Bunun için de herkesin sorumlu davranması, herkesin ağzından çıkan her sözcüğe çok dikkat etmesi ve tahrik edici hareket ve konuşmalardan mutlaka kaçınması gerekiyor.''

Dündar, Diyarbakırspor forması giydiğinin hatırlatılması üzerine, ''Bu davranışım, bu vatanda yaşayan her aziz vatandaşın birbiriyle barış, sevgi ve dostluk içinde olması gerektiğini simgeliyordu'' dedi.

 

Bursa Müdat Gezen Sanat Merkezi

Bursa'da Müjdat Gezen Sanat Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Pembe Çarşı Alışveriş Merkezi'nde faaliyet gösterecek sanat merkezinin açılış törenine, Vali Şahabettin Harput, tiyatronun usta oyuncuları Müjdat Gezen, Mustafa Alabora, Ercan Bostancıoğlu, Erkan Can, oyuncu ve karikatürist Yaman Tüzcet ve gazeteci-yazar Uğur Dündar gibi çok sayıda davetli katıldı. Müjdat Gezen, açılış öncesi düzenlenen söyleşide, sanat merkezinin Bursa ve Türkiye'ye yeni sanatçılar kazandırmak için kapılarını açtığını söyledi. ''Bursa'ya merhaba'' diyen merkezin, İstanbul'daki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitmenlik yapan deneyimli kadroyla çalışacağını belirten Gezen, ''Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin amacı, ulusal ve uluslararası toplumların ihtiyacı olan iyi yetişmiş, beceri ve bilgilerle donanmış, yetenekli, çağdaş, kendini sürekli geliştiren ve Atatürkçü sanatçıları yetiştirebilmek'' dedi.

Bursa'nın 3 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer aldığına dikkati çeken Gezen, Bursa'yı daha büyük bir sanat kenti haline getirmek için çalışacaklarını belirtti.

Bir gazetecinin ''Sanat merkezindeki kurslara katılanlar, daha sonra nasıl iş bulacak'' sorusu üzerine Gezen, ''Ben iş bulma kurumu değilim ki. Şaka yapıyorum tabii. Şu an ünlü olan birçok arkadaşımız, bizim öğrencimizdi. Kursta kuracakları diyaloglar, onlara bu alanda birçok kapının anahtarını sunacaktır'' diye konuştu.

Açılışa çok sayıda tiyatrocu arkadaşıyla birlikte Uğur Dündar'ı da çağırdığını belirten Gezen, ''Uğur'a 'Bursa'daki sanat merkezinin açılışına gel katıl' dedim. 'Açılışı çok sayıda basın mensubu takip edecek, haberlere falan çıkarsın' diye takıldım'' dedi.

Uğur Dündar da Müjdat Gezen'in en eski arkadaşlarından biri olduğunu, attığı her adımın topluma yarar sağlamak adına olduğunu bildiğinden davet ettiği her yere gittiğini söyledi.
Dündar, şöyle konuştu:
''Burada olduğum için çok mutluyum. Aslında Müjdat'ın şöhreti zaten yeterdi. Müjdat ile birlikte çok değerli sanatçılar da geldi buraya. Mustafa Alabora ve Müjdat Gezen arasına oturarak, yerimi kaptım. Çok kamera ve çok fotoğraf makinesi var. Hayatım boyunca yakalamaya çalıştığım şansı yakaladığıma inanıyorum. Artık bundan sonra ünlü olacağımı düşünüyorum. Açılışa, Kevin Costner da gelecekti ama olmadı. Costner, 'demokratik açılım konusunda konuşmam' diyor ama Müjdat'ın Bursa açılımını sonuna kadar destekliyor.''

Mustafa Alabora da Bursa'ya bir dizi çekimi için yaklaşık 2.5 yıl geldiğini belirterek, Müjdat Gezen Sanat Merkezi nedeniyle daha çok geleceğine inandığını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler