"Daha çok tank alacağız"

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Kolombiya'nın topraklarında ABD askeri varlığını artırmaya yönelik girişiminin yarattığı tehdit hissi yüzünden daha çok tank alacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 06.08.2009 - 06:37
Abone Ol google-news

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez düzenlenen basın toplantısında, Kolombiya'nın ABD birliklerinin 3 hava ve 2 deniz üssünü kullanmalarına imkan tanıyacak anlaşmayı müzakere ettiğini belirterek, kendilerinin de savunmayı güçlendirmek için birçok tanka ihtiyaç duyacaklarını ifade etti.

Chavez, tank alımı konusunda ayrıntıya girmedi.

Venezuela halihazırda Rusya'dan tank ve zırhlı araç alımı konusunda müzakerelerde bulunuyor. Rusya ve Venezuela 2005'den bu yana 4 milyar dolardan fazla silah anlaşması imzaladı.

Kolombiya da, Venezuela'nın Amerikalıların askeri üslerini kullanmaları konusunda endişelenmemesi gerektiğini belirtiyor.

Bu arada, Chavez, Kolombiya'da faaliyet gösteren Marksist örgüt FARC'ın bir kampında ele geçirilen İsveç yapısı silahlarla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu ve bu silahların 1995'te Venezuela ordusundan çalındığını kaydetti.

Chavez, silahların 1995'te bir deniz üssünden çalındığını belirttiği açıklamasında, Kolombiya sınırındaki üsteki hırsızlık olayıyla ilgili tutanağı da basına gösterdi.

Bu silahlar, iki ülke arasında sorun yaratmış, Kolombiya yönetimi, FARC'ın 80'lı yıllarda imal edilmiş bu silahları Venezuela'dan temin ettiği suçlamasında bulunmuştu.

Chavez, Kolombiya'nın bu iddiaları, dikkatleri ABD ile Kolombiya arasında müzakere edilen askeri anlaşmadan başka yöne çekmek için ortaya attığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler