Dalaman yeşillensin!

Yaklaşık 10 bin ağacın yitirildiği Dalaman’daki yangında THK’ye ait uçakların kullanılmaması tartışılırken Özlem Meriç adlı bir çevreci “change.org” adresinde kampanya başlattı. Yanan ormanlarının kaderine terk edilmemesini istedi.

Yayınlanma: 15.07.2019 - 23:46
Abone Ol google-news

Muğla’nın Dalaman ilçesinde çıkan ve 400 hektarlık alanın kül olmasına sebep olan yangının ardından “change.org”da imza kampanyası başlatıldı. Çevreci Özlem Meriç tarafından başlatılan kampanyada, “Yanan ormanlarımız kaderine terk edilemez. Oldu-bitti-üzüldük-geçti-gitti-alıştık! Asla değil! Bir toplumsal hafıza oluşturmalı ve bu gibi olayları asla unutmamalı sonuna kadar takipçisi olmalıyız. eylülde Dalaman yeşillensin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sözünü unutmasın!” denildi.

Kampanyada, şu ifadelere yer verildi:
“Akdeniz havzasında iklim krizi nedenli orman yangınlarının şiddetleneceği yıllardır söyleniyor.Yangın sezonu diye bir kavram var ve bu tehlike ile her zaman karşı karşıyayız. Talebimiz öncelikli olarak bu tehlikeye karşı engelleyici çözümler. Mevzuat ve yönetmeliklerde belirtilen hassasiyetlerin gösterilmesi. Orman yangını erken uyarı sistemi gibi mekanik önlemler ile ormanlarımıza bir bebek gibi bakılması.

Dalaman’da orman yangını ile kaybettiğimiz yaklaşık 400 hektarlık bir alanı ve her bir ağaca 1 metrekarelik alan düştüğünü varsayarsak 4 milyon ağacımızı kaybettik. (1hektar=10 bin metrekare).Ve bu kaybı hep birlikte önlemek bizim görevimiz. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin eylülde fidan dikimi sözünü vermesi, yaşadığımız kaybı önleyecek olmanın huzuruyla bir parça da olsa üzüntümüzü hafifletmiştir. Fakat Muğla halkına yapılan davetin tüm Türkiye’ye yapılmasını talep ediyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler