Dalan'dan çelenk, Esad'dan telefon

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın (88) vefatı nedeniyle Fatih camiisine çok sayıda çelenk gönderildi. İçlerinde en ilginci Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve yurtdışında olduğu belirtilen Bedrettin Dalan'ın gönderdiği çelenkti. Öte yandan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın da Erdoğan'a taziye mesajı gönderdiği öğrenildi.

Yayınlanma: 08.10.2011 - 08:58
Abone Ol google-news

Tenzile Erdoğan'ın cenaze programının belli olmasının ardından Fatih Camii ve etrafındaki caddelerde cenaze için hazırlıklar başladı. Camiye çıkan caddeler üzerindeki yol yapım çalışmaları tamamlanırken, caminin avlusu içerisinde de genişletme çalışmaları yapıldı. Cemaatin kalabalık olacağı düşünülerek avluya rahatlıkla sığılması için caminin yanında bulunan park alanı ile aradaki demir bariyerler kaldırıldı. Ayrıca Fatih Camii'ne giden Fevzipaşa Caddesi de cenaze nedeniyle araç trafiğine kapatıldı.

ERDOĞAN'IN ACI GÜNÜ-FOTO GALERİ

Dalan'dan çelenk

Başbakanlık Basın Merkezi'den dün yapılan açıklamada cenaze töreni için çelenk göndermek veya yazılı basına ilan vermek isteyenlerin bunun yerine İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na bağış yapmaları duyurulmuştu. Bu çağrıya rağmen caminin avlusuna sabah saatlerinden itibaren çok sayıda çelenk taşındı. Çelenkler arasında özellikle Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve yurt dışında olduğu belirtilen Bedrettin Dalan'ın gönderdiği çelenk dikkat çekti.

Taziye mesajları

Annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı nedeniyle çok sayıda devlet ve hükümet başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı ve başsağlığı mesajı gönderdi.

Edinilen bilgiye göre, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı nedeniyle; ABD Başkanı Barack Obama, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Esad ve Sarkozy'den taziye mesajı

Başbakan Erdoğan'a başsağlığı mesajı gönderenler ise şöyle; Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzetbegoviç, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Bulgaristan Başbakan Boyko Borissov, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Bosna Hersek SDA Genel Başkanı Sulejman Tihic, Yunanistan Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Genel Sekreteri Hasan Hasan, Yemen'in Ankara Büyükelçisi Abdulqawi Al-Eryani, Kosova Başmüftüsü Naim Ternava, Kosova Milletvekili Fikrim Damka, Kosova Milletvekili Müferra Şinik, Çin'in Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Ankara İsveç'in Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson, Slovenya Müftüsü Nedzad Grabus, Libya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mohamed Zenati.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler