Dalkılıç'tan rekor denemesi

Serbest dalış sporcusu Yasemin Dalkılıç, dünya rekoru denemesini 2 Mayıs yerine bir gün önce gerçekleştirecek.

Yayınlanma: 23.04.2010 - 12:39
Abone Ol google-news

Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştireceği rekor denemesi için hazırlıklarını tamamlayan Yasemin Dalkılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Hazırlıklarımı tamamladığım için rekor denemesini bir gün önceye aldık. Rekoru kıracağıma inancım tam. Ancak ne kadar hazır olursanız olun 125 metre derinlik her zaman korkutucu olur. Heyecanlıyım ve rekoru kırmaya hazırım'' dedi.

Serbest dalış sporunun her geçen gün geliştiğini belirten Dalkılıç, bu sporu yapmak isteyen herkesin öncelikle güvenliğe çok önem vermesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
''Maalesef, bizim gibi bu spora gönül verenlerin işi zor. Bizim her antrenman dalışımız oldukça maliyetli. Başbakanımızın desteğiyle bu spora yıllar sonra yeniden döndüm ve rekor denememi gerçekleştireceğim. Sponsorlar olmadan bu sporu sağlıklı devam ettirmek neredeyse imkansız.''

Yasemin Dalkılıç'ın rekor denemesinde hazır bulunarak rekoru tescil edecek olan Amerikalı Hakem Bob Hambridge, antrenmanlar sırasında Dalkılıç'ı yalnız bırakmıyor.

Dalkılıç'ın 1 Mayıs'ta kırması beklenen rekorun tescilinin, Serbest Dalış Kuralları ve Eğitimi Birliği (Freediving Regulations and Education Entity) tarafından yapılacağını anlatan Hambridge, bir saat firması için üretilen özel bilgisayarlar yardımıyla derinlik ve sürenin hatasız ve net ölçümlenebileceğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler