Danıştay özelleştirme sürecini durdurdu

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye ait (Portföy B) Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan Şeker Fabrikaları'nda, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı gereği, söz konusu ihale süreci durduruldu.

Yayınlanma: 20.01.2010 - 08:27
Abone Ol google-news

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararda, Portföy B'nin özelleştirilmesi için 5 Kasım 2009 tarihinden itibaren yayımlanan ilanlarla ihaleye çıkıldığı ve ihalede son teklif verme tarihinin 21 Ocak 2010 olarak belirlendiği hatırlatıldı.

Kararda, söz konusu portföy grubunun ihale koşularını belirleyen ''İhale Şartları Belgesi''nin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle İdare aleyhine Danıştay 13. Dairesi'nde açılan davada, 12 Ocak 2010 tarihli karar ile dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verildiğinin öğrenildiği kaydedildi.

Bu kapsamda, yürütmenin durdurulması kararı gereği söz konusu ihale sürecinin durdurulduğu ve bu aşamada teklif alınamayacağı bildirildi. Kararda, söz konusu yürütmenin durdurulması kararına karşı ÖİB'ye yapılacak itiraz sonucuna göre, ihale sürecine ilişkin gerekli açıklamanın yapılacağı da ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler