‘Danıştay saldırısı Güler’in kanatları altında işlendi’

Dink davası sanığı Ali Fuat Yılmazer, C-5 büro ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 10.02.2017 - 20:57
Abone Ol google-news

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada dönemin İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, savunmasına devam etti. Ergenekon soruşturmasının yürütüldüğü, mevzuat dışı kurulduğu iddia edilen kendinin de bir dönem müdürü olduğu İstihbarat Daire Başkanlığı C-5 Büro ile ilgili açıklamalar yapan Yılmazer, “Muzaffer Tekin, Danıştay saldırısı sırasında İstanbul tarafından dinleniyordu. Alparslan Arslan bağlantısı vardı. Tekin ile Arslan arasında geçen 50 saniyelik konuşmaya ‘Hal hatır sorma konuşması’ diyor Ahmet İlhan Güler. Güler’in koruması altındayken işleniyor Danıştay saldırısı. Paralel çete karşınızda duruyor” dedi

Ergenekon’un kelimesi bile geçmedi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada konuşan Yılmazer, “Ahmet İlhan Güler çalışma yapılmasına izin verseydi Dink öldürülmeyecekti” dedi. Yılmazer, İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube’de illegal bir büro yapılanması olmadığını savunarak, “Gizli yapılandırılan bir büro değildir. Savcılıkta 2006’nın ikinci yarısında C-5 isminde bir büro kurduğumu söylemedim ancak savcı böyle yazmış” dedi. İddianamede, C-5 büronun Emniyet ve orduda tasfiyeleri gerçekleştirmek ve bürokrasiyi dizayn etmek için mevzuat dışı kurulduğunun belirtildiğini anımsatan Yılmazer, “1 komiser 2 polis memuru var bu büroda. 1 komiser 2 polisle büro kurulmaz. C-5 büroda 2007 Haziranı öncesinde Ergenekon kelimesi geçen herhangi bir yazışma varsa çıkarsınlar” dedi. Yılmazer, 2007 öncesi büroda Ergenekon sözünün doğrudan geçmediğini savunarak, “Ulusalcı grupların tehdit oluşturduğunu, azınlıklara yönelik nefret söylemleri geliştirildiği için çalışma yaptım. İnkâr etmiyorum. Ancak oradaki isimlerin yüzde 1’i yoktur Ergenekon davasında” dedi. Yılmazer, savcılığın 2014’te İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan C-5 Büro ile ilgili yönetmelik değişikliği olup olmadığını sorduğunu aktardı. Yılmazer, söz konusu büronun eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun zamanında şekillendirildiğini ve kadrosunda değişiklik yapılmadığını belirterek, “Dışarıdan bir tane adam getirmemişim nasıl cemaat yapılanması bu” diye sordu.

AKP’den aday adayı

Cinayetin tetikçisi Ogün Samast’ın avukatlığını İstanbul Barosu avukatlarından Hüseyin Işık, üstlendi. Emekli Albay olan Işık’ın 2014 yerel seçimlerinde AKP’den Şişli Belediye Başkan aday adayı olduğu ortaya çıktı.

Ağar ’la ilgili uyarmış

Yılmazer, Ahmet İlhan Güler’in 30 Ocak 2007 tarihli yazısıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Koruma Şube Müdürlüğü’nü Mehmet Ağar’a yönelik suikast girişimi olabileceği ile ilgili uyardığını söyledi. Yılmazer, koruma tahsis edilmesiyle ilgili istihbari bilginin kaynağının mutlaka belirtilmesi gerektiğini kaydederek, “Bu bilgi nereden almış. Başka bir ilden gönderilmiş bir bilgidir” dedi. Bu sırada Dink ailesi avukatların Hakan Bakırcıoğlu söz alarak, kendisinin de bu kaynağa dosyada rastlamadığını söyledi. Ardından Güler söz alarak, “Bu uyarı yazısı koruma talepli değildir. Bu kişiler zaten ömür boyu korumaya tabidir. Ayrıca korumaya gerek yok. Bu yazı hatırlatma yazısıdır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler