"Darağacını almak için her yolu deneyeceğiz"

Devrimci 78'liler Federasyonu Ankara Derneği Başkanı Esentürk, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Necdet Adalı'nın idam edildiği darağacını düzenleyecekleri ''Utanç Müzesi''nde sergilenmek istediklerini belirterek, ''Biz önderlerimizin, yoldaşlarımızın asıldığı darağacını alma hakkını kendimizde görüyoruz. Çalmak dahil, çalmak değil de 'yer değiştirme' diyebiliriz, her türlü yolu deneyeceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 03.09.2011 - 13:43
Abone Ol google-news

12 Eylül Darbesi Karşıtı Ankara Tertip Komitesi, darbenin 31. yılı dolayısıyla düzenleyecekleri etkinliklere ilişkin Mülkiyeliler Birliği Bahçesinde basın toplantısı düzenledi.

Komite adına basın açıklamasını okuyan Gökçe Otlu, 7 Eylül Çarşamba saat 12.30'da Mamak Cezaevi önünde yapılacak basın açıklamasıyla etkinliklerin başlayacağını söyledi.

Otlu, etkinlikler kapsamında ABD Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakacaklarını, Kolej Meydanı'nda miting yapacaklarını ve 11 Eylül'ü 12 Eylül'e bağlayan gece saat 04.00'da Ankara Radyoevi önünde darbecilere karşı ''demokrasi nöbeti'' tutacaklarını bildirdi.
 

Darağacının sergilenmesi

Devrimci 78'liler Federasyonu Ankara Derneği Başkanı Hüseyin Esentürk de bir soru üzerine, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Necdet Adalı'nın idam edildiği darağacının düzenleyecekleri ''Utanç Müzesi''nde sergilenmesi için Altındağ Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Utanç Müzesi'nin 6-27 Eylül tarihlerinde Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde görülebileceğini anlatan Esentürk, ''Belediyeyle çözüm bulsaydık bu kadar gerginlik olmazdı. Normal, demokratik yollarla çözüme ulaşmaya çalışıyoruz. Bir şekilde çözeceğiz. Biz önderlerimizin, yoldaşlarımızın asıldığı darağacını alma hakkını kendimizde görüyoruz. Çalmak dahil, çalmak değil de 'yer değiştirme' diyebiliriz, her türlü yolu deneyeceğiz. Belediyeyle tekrar görüştük, istedik olumsuz yanıt veriyorlar'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler