Darbe girişimine yönelik operasyonlar devam ediyor: İstanbul'da 1855 asker tutuklandı

Darbe girişiminin ardından yurt genelinde gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor.

Yayınlanma: 22.07.2016 - 11:14
Abone Ol google-news



15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından dün de OHAL ilan edildi. Darbe girişimi soruşturması kapsamında yurt genelinde gözaltı operasyonları düzenleniyor. Önceki günlerde gözaltına alınanlar arasında tutuklananlar olduğu gibi sebest bırakılanlar da yer alıyor. İşte İl İl gözaltına alınan ve tutuklananlar...

İSTANBUL

Darbe girişimi soruşturmasında İstanbul'da şu ana kadar 1855 asker tutuklandı. 311 askere adli kontrol uygulanırken 276 asker ise serbest bırakıldı. Emniyette işlemleri devam eden asker sayısı ise 179.

Gözaltına alınan askerlerin rütbeleri belli oldu

İstanbul'da 15 Temmuz'dan bu yana, 8 tümgeneral, 1 tümamiral, 10 tuğgeneral, 1 tuğamiral, 29 albay, 24 yarbay, 40 binbaşı, 93 yüzbaşı, 76 üsteğmen, 39 teğmen, 15 asteğmen, 116 astsubay, 240 uzmançavuş gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bin 602 er ve erbaş ile 357 askeri öğrenci yeralıyor.

Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan hakim ve savcı sayısı 52'ye yükseldi.

HAKKARİ

Ankara'dan gelen bir yüzbaşı ile görüştükleri için gözaltına alınan ve dün mahkemeye çıkarılan 1 başkomiser ve 2 komiser, tutuklandı. Hakkari'de gözaltına alınan Binbaşı Tolgay Yağan ve Yüzbaşı Selahattin Çakır, adliyeye sevke edildi.

SİİRT


Siirt Emniyet Müdürlüğü'ndeki çeşitli kademelerde görevli 22 polis, gözaltına alındı.

AĞRI

Ağrı Valiliği: Darbe girişimi ardından gözaltına alınan polislerden 5'i tutuklandı. Doğubayazıt'ta ise 'adli kontrol' koşuluyla serbest bırakılan 7 asker, savcının itirazı üzerine tutuklandı.

MUĞLA

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında kamu personelinin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.


ŞANLIURFA

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, bir önceki görev yeri Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde gözaltına alınan Kayseri'nin Bünyan İlçesi Kaymakamı Deniz Zeyrek, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, gözaltına alınan 15 polis memuru adliyeye sevk edildi.

AKSARAY

Aksaray'da darbe girşiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 55 polis gözaltına alındı. 



ISPARTA

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görevli 1 albay, 1 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı ve 3 teğmen ile 1 yurt müdürü tutuklandı.  

ERZİNCAN

Erzincan'da 3'ncü Ordu Komutanlığı ve 59'uncu Topçu Er Eğitim Tugayına düzenlenen operasyonda 24 askeri personel gözaltına alındı. 

ELAZIĞ

Elazığ'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında asker ile polisin ortak düzenlediği operasyonda, aralarında subayların da bulunduğu 18 asker gözaltına alındı.

SAMSUN

Samsun'da aralarında rütbelilerin de bulunduğu 14 emniyet mensubu gözaltına alındı.

KONYA

Konya'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 45 hakim ve savcıdan 35'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 7 hakim ve savcının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

GİRESUN

Darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Giresun Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Haktanıyan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Giresun İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Erol Çetin ve Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkan Vekili Kurmay Binbaşı Ayhan Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 5 asker tutuklandı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’da, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınarak haklarında gözaltı kararı verilen ve ifade işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 37 polisten 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

ADANA

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde 5 hakim ve 5 savcı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Reşat Özdemir ve 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü İstihbarat Şube Müdürü Reşat Özdemir gözaltına alındı. Adana eski Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Yusuf Ziya Toprak tutuklandı.

ANTALYA

Sorgularının ardından mahkemeye çıkartılan 45 hakim-savcı, 3 asker, 1 emniyet görevlisi toplam 49 kişi tutuklandı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de gözaltına alınıp çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan hakim Duygu Eren ile Cumhuriyet Savcısı Vahide Kaya Saylan, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

KARABÜK

Karabük’te, gözaltına alınan 3 komiser yardımcısı tutuklandı.

BARTIN

Bartın'da 2 şube müdürü, 7 komiser yardımcısı, 3'ü polis memuru olmak üzere 12 polis gözaltına alındı.

SAYIŞTAY

Habertürk'te yer alan habere göre  Sayıştay'dan 108 kişi görevden alındı. Görevden alınanların 90'ı hakim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler