Darbe raporu hâlâ neden çıkmadı? AKP'li başkan Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ı bekliyormuş

TBMM 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı AKP'li Reşat Petek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" şeklindeki sözlerinin ardından açıklama yaptı.

Yayınlanma: 11.04.2017 - 10:32
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Neden bu Darbe Komisyonu'nun sağlıklı çalışmasına izin verilmedi? Darbenin 2 kilit ismi, iktidarın isteği üzerine parlamentoya gelmedi. Eğer iktidar darbenin aydınlanmasını istemiyorsa bir sorun var demektir" şeklindeki eleştirilerine cevap veren AKP'li Komisyon Başkanı Reşat Petek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadelerinin beklendiğini açıkladı.

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin'e yaptığı açıklamada, "Kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından her ikisinden de cevap gelmesini isteriz tabii" diyen Petek, "Öncelikle kamuoyunun, partilerin, komisyon üyelerinin ve komisyon başkanı olarak benim böyle bir beklentimiz var. Böylelikle rapor daha olgun, kamuoyunu daha tatmin eder bir şekil alır" ifadelerini kullandı.

Murat Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

ByLock'çu vekiller bizde yok

(Raporların yazımına muhalefetten kimse alınmadı iddiası) “Başkanlık Divanı kararı doğrultusunda parti grup danışmanları yerine kamu kurum ve kuruluşlarından kendi alanlarında yetkin isimler almayı tercih ettik; 20 kadar devlet görevlisi arkadaşımız, bir kısmı döndü, diğerleri çalışıyor.

Sayın Kılıçdaroğlu ‘Şu kadar ByLock’çu milletvekili var’ diyor. Devletin elindeki listede kaç kişi olduğunu, kaç milletvekili bulunduğunu açıklamak bu komisyonun yetkisinde değil. Ama bizde böyle bir liste yok.

(Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadelerinin alınamayışı üzerine) İfadelerinin olmayışı, kamuoyunda raporun eksik bırakıldığı şeklinde düşünüldüğü noktada Genelkurmay’a ve MİT’e yazılar yazdık. MİT’ten henüz bir cevap gelmedi; göndermeyeceğiz diye bir cevap da gelmedi. Araya referandum girdi tabii. Genelkurmay Başkanlığı’na da sorular yönelttik, oradan da gelmedi. Gelmesi beklentisi var tabii.

(‘Raporun tamamlanması için yanıtlarını mı bekliyorsunuz?’ sorusu üzerine) Tek neden o değil. Onlar gelmese de rapor yazılır.

Ama kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından her ikisinden de cevap gelmesini isteriz tabii.

Öncelikle kamuoyunun, partilerin, komisyon üyelerinin ve komisyon başkanı olarak benim böyle bir beklentimiz var. Böylelikle rapor daha olgun, kamuoyunu daha tatmin eder bir şekil alır.

Murat Yetkin'in yazısının tamamını okumak için tıklayın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler