Darıca Huzurevi için yıkım kararı

Gebze Teknik Üniversitesi uzmanlarının Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1993 yılında Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde yaptırdığı Darıca Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’ için 'Can güvenliği olmadığı ve göçme tehlikesi bulunduğu' raporu raporu vermesi üzerine binanın boşaltılması kararlaştırıldı.

Yayınlanma: 25.08.2015 - 09:57
Abone Ol google-news

Gazeteci Beria Kızılağaç, işadamı Şükrü Taşdelen ve Hazine’den sağlanan arsa bağışlarıyla 3 bin 500 metrekarelik bir alana işadamı ve o dönem gazete sahibi olan Mehmet Ali Yılmaz’ın katkıları ile Tek-Art firması Darıca Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi'ni inşa etti. Huzurevi, 29 Temmuz 1993 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hizmete açıldı.

Marmara Depremi'nde de tüm bölge ile birlikte sarsılan Darıca İlçesi'ndeki huzurevi binası Gebze Teknik Üniversitesi uzmanları tarafından incelemeye alındı. Yapılan tespitler sonunda huzurevi binası için can güvenliği olmadığı ve göçme tehlikesi bulunduğuna ilişkin rapor verildi. Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 22 yıllık binanın boşaltılmasını istedi. Cuma gününe kadar boşaltılacak olan huzurevi binasında kalanlar geçici bir süre Gündoğdu Bakımevi’ne yerleştirilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin sahibi olduğu arsada kurulu olan Darıca Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi en kısa zamanda yıkılacak. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman yaptığı açıklamada Gazeteciler Cemiyeti’nin buraya yeni bir huzurevi binası yapmak istediğini ve sponsor aradıklarını ifade ederken, olumsuz bir durumda Gazeteciler Cemiyeti’nin arsayı devretmesiyle Valiliğin burada modern bir huzurevi yapmak planı olduğunu açıkladı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler