Davayı 'düzmece' olarak nitelendirdi

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Haziran ayında yapılan seçimin ardından düzenlenen protesto gösterilerine katılanların dün başlayan yargılamasını "düzmece" olarak niteledi.

Yayınlanma: 02.08.2009 - 09:13
Abone Ol google-news

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, kendi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı döneminde yardımcısı olan Muhammed Ali Abtahi'nin de aralarında bulunduğu 100 kadar göstericinin yargılandığı davayı değerlendirdi.

"Şov" olarak nitelediği davanın halkın İslami kurumlara güvenine daha çok zarar vereceğini kaydeden Hatemi, bu yargılamanın "gerçek suçların gözden kaçırılmasına" yol açmayacağı ümidini dile getirdi.

Reformcu kimliğiyle bilinen Muhammed Hatemi, 1997'den 2005 yılına kadar Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunmuştu.

 

"Yargılananlara işkence uygulandı"

İran'da 12 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucuna itiraz eden adaylardan Mir Hüseyin Musevi, yargılanan göstericilere işkence uygulandığını öne sürdü.

Musevi, internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, yüz kadar gösterici ve reformcunun yargılandığı davayla ilgili olarak, "Orta çağ işkencelerini hatırlatan itiraflarla halkı nasıl ikna edecekler" ifadesini kullandı.

Yetkililerin dün yargılananların düşmanla bağlarını itiraf ettikleri yönünde açıklamalar yaptığını kaydeden Musevi, seçimden bu yana geçen 50 günde bu kişilere işkence uygulandığı iddiasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler