'Davutoğlu Saray için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Neyimiz eksik? Toprağımız, güneşimiz, insanımız mı eksik? Tek bir şey eksik; namuslu siyaset eksik. Ben yetkiyi saraydan değil, sizden istiyorum" dedi.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 14:21
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışması için geldiği Kahramanmaraş'ta ilk olarak Elbistan İlçesi'ne gitti. Malatya Caddesi'nde partisinin düzenlediği mitinge katılan Kılıçdaroğlu, seçim otobüsü üzerinden toplananlara seslendi. İnsanların siyasi kavgadan bıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ayrımcılık yapmadan 78 milyonu kucaklayacağını belirtti. Birilerinin etnik kimlik siyaseti, birilerinin ise din üzerine siyaset yaptığını öne sürerek eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Benim dinim, inancım, ahlakım, bana öğretilen; ibadet Allah için yapılır. Siyaset için ibadet yapılmaz. Yoktur böyle bir şey. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmaz. Hepimiz anne- babamız, soyumuz- sopumuzla gurur duyarız. Dünyanın hiçbir yerinde etnik kimlik üzerinden siyaset yoktur. Siyasetin onuru işsize iş bulmaktır, çocuğa iyi eğitim sağlamaktır, dış politikada adam gibi devleti savunmak, çıkarlarını korumaktır. Çiftçi kazanamıyorsa kazanabileceği ortam yaratmaktır. Bunları bıraktık din, iman, etnik kimlikle uğraşıyoruz. Yazık günah bu memlekete. Bizi ayrıştırıyor, bölüyorlar. Hangi gerekçeyle ayrışıyoruz? Niye kavga edyioruz kendi aramızda. Gerginliklerden, siyasi kavgalardan bıktık, ben huzur ve barışı getirmek istiyorum. Görüşü, düşüncesi ne olursa olsun herkese hizmet etmek istiyorum."

'FAKİRLERİN UMUDU BENİM'

Türkiye'deki her kesimin hakkını savunacağını ve bütün fakirlerin umudu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkedeki bütün fakirlerin umudu benim. Onların çıkarını sonuna kadar savunacağım" diye konuştu. Esnaf, çiftçi, emekli, taşeron işçisi, tüccarın güvencesi olduğunu ve bu kesimlere açık çek verdiğini anlatan CHP lideri şöyle devam etti: "13 yıldır hiçbir sorununuzu çözemediler. Vatandaş borç batağında. Kredi faizlerinin en az yüzde 80'ini sileceğim, vatandaşı borç batağından kuratracağım. Rahmetli Ecevit geleneğinden geliyorum. Ecevit; 'Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen' derdi. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz. Bunu söylediğimizde bağırıyorlar 'kaynak nerede' diye. Sen dünyanın parasını götürürken kimse kaynak sormuyor, emekliye 2 maaş ikramiye verince mi aklın başına geliyor. Emekliye 2 maaş ikramiyeyi niye veriyoruz; insanca hakça düzen olsun, bayramı huzur içinde yapsın diye. Sanıyorlar ki emekli 2 maaş ikramiyeye alacak, İsviçre Bankası'na yatıracak. Yok öyle bir şey. Düne kadar 'kaynak yok' diyorlardı. Şimdi Allah'a şükür onlar da söylemeye başladı. 13 yıldır sen armut mu topluyordun? Asgri ücreti net 1500 lira yapacağız. Asgari ücret için bunu söylediğimizde bizi işverene şikayet ettiler, 'bak CHP asgari ücreti 1500 yapıyor, niye engel olmuyor, konuşmuyorsunuz' diye. Öyle ki asgari ücretin netini bile benden öğrendiler. O asgari ücretlinin hangi zor şartlarda geçindiğinden haberleri bile yok. Ama ben vatandaşın derdini biliyorum ve asgari ücreti 1500 lira yapacağız. 7 Haziran'dan önce 'olmaz, olmaz, olmaz' diyorlardı. Şimdi utangaçc şekilde '1300 lira yapacağız' diyorlar. Niye 1500 lira yapmıyorsun. 'Kaynak yok' diyorlardı, 'para yok' diyorlardı. Yandaşa gelince para dolu. Bu düzeni değiştireceğim, insanca hakça bir düzen getireceğim."

Elbistan'da şeker fabrikası bulunduğunu, iktidarlara geldiklerinde hiçbir şeker fabrikasını özelleştirmeyeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, verdiği sözlerin not edilmesini ve iktidara gelmeleri halinde sorulmasını da istedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkaları gibi cama bakarak değil, içinden geldiği gibi samimi olarak konuştuğunu anlatırken, ülkede terör ve diğer sorunları bitirip huzur, refah getireceğini savundu.

İktidara gelmeleri durumunda taşeron işçileri işten çıkarıp, yerine CHP'lileri alarak kadro vereceklerine dair söylentiler yayıldığını da anlatan Kılıçdaroğlu, "Bunlara sakın inanmayın. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Bizim adımız Adalet ve Kalkınma değil, biz CHP'yiz. Her emeğe ve kul hakkına saygılıyız" dedi.

22 MİLYON YOKSUL VAR

Türkiye'de 7 Haziran öncesi ülkede 17 milyon yoksul olduğunu bu rakamın aradan geçen süreçte 22 milyona yükseldiğini kaydeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu 22 milyon insan 7 milyon hanede oturuyor ve ayda 300 lirayla geçiniyorlar. Annelere sözüm var; ben fakirliğin ne olduğunu bilirim. Evde tencere kaynamazsa o evde yaşanan hüznü, acıyı bililirim ve bunu en iyi anneler bilir. Benim namus sözüm; yoksulluğu, fakirlği bu ülkede toprağa, tarihe gömeceğim. Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" diye konuştu.

Tam gün eğitime geçeceklerini ve çocukların öğle yemeklerinin devlet tarafından karşılanacağı vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Bunu henüz kopya çekmediler. Son bildirgemizde vardı, vakit bulup okuyamadıkları için kopya çekmediler. Yine kaynak soracaklar, endişe etmeyin sözüm söz gerekirse boğazımdan keseceğim o çocuklara yemeği vereceğim" dedi.

'Çözüm sürecinin' yanlışlığını sürekli dile getirdiğini ancak hükümetin bunu kabul etmediğini savunan KIlıçdaroğlu, yıllardır çözülmeyen terör sorununu CHP iktidarında kendilerinin çözeceğini ve ailelerin çocuklarını askere kaygıyla değil, neşeyle göndereceğini ifade etti. Gençleri AKP iktidarının potansiyel suçlu kendilerinin ise ülkenin geleceği olarak gördüklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Sizi potansiyel suçlu görüyorlar. Ben ise sizi ülkenin umudu, geleceği, onuru olarak görüyorum. Sizin için yasak olmayacak. Bu ülkenin meydanlarında, cadde ve sokaklarında özgürce gezeceksiniz. Zaman zaman taşkınlıklarınız olabilir ama biz hoşgörülü olmak zorundayız. Çünkü adınız delikanlı, delikanlılar bizi bazen üzebilir ama biz evlatlarımız seveceğiz. Taşkınlıkları hoşgörüyle kabul edeceğiz. Sizi seviyorum ve güveniyorum. Hangi görüşten, inançtan olursan olun gençler bu ülkenin geleceğidir, onurudur."

'DAVUTOĞLU SARAY, KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR'

Pazar günü yapılacak seçimler için CHP'ye destek isteyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı, "Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğu halk için çalışır. Bunu sakın unutmayın. Benim tek derdim insanımız huzur içinde yaşasın, barış içinde yaşasın. Çocuklar işsiz kalmasın, huzur ve refah olsun. Birileri saray için ben halk için çalışırım. Bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız ve CHP altında birleşeceğiz. Sizin oyunuza talibim. Siz yetki verirseniz öyle 13 yıl değil sadece 4 yıl istiyorum. 4 yılda göreceksiniz farklı bir Türkiye, huzurlu bir Türkiye olacak" dedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Andırın İlçesi'ne gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler