Davutoğlu, Şeyh Nahayan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, biraraya geldiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahayan ile Kerkük'te meydana gelen saldırıları ve Türkiye-İran arasındaki ticari gelişmeleri değerlendirdi.

Yayınlanma: 22.06.2009 - 09:09
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahayan ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmede konuşan Davutoğlu, Kerkük'te hafta sonu düzenlenen saldırıya ilişkin olarak, "Cumartesi günü Kerkük'te meydana gelen olaylardan dolayı Kerküklü kardeşlerimize buradan hem başsağlığı, hem de desteklerimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

Olaylar esnasında 70 kişinin hayatını kaybettiğini, 170'inin de yaralı olduğunu anımsatan Davutoğlu, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi yardıma koşmakta gecikmediğine işaret etti.

Cumartesi günü yapılan basın açıklamasının hemen akabinde, ilgili birimler arasında eşgüdüm sağlandığını belirten Davutoğlu, "Bu sabah saat 08.45 itibariyle bir ambulans uçağımız bölgeye hareket etti. 23 yaralıyı getirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
Kızılay aracılığıyla hizmet sunmak üzere 100 çadır ve erzakın da gönderildiğini belirten Davutoğlu, "Bu vesileyle Irak hükümeti ve halkına Türkiye'nin başsağlığı dileklerini iletmek istiyorum ve Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi. İran'daki gelişmelere değinen Davutoğlu, Türkiye için İran'ın çok önemli bir komşu, kardeş ve dost bir ülke olduğunu söyledi.

İran'ın istikrarının Türkiye ve bölge için büyük önem taşıdığını kaydeden Davutoğlu, şöyle konuştu:
"İran'daki gelişmelerin, İran'ın iç mekanizmaları içinde, en sıhhatli biçimde neticeye ulaştırılacağını ümit ediyoruz. Biz bu çerçevede İran'ın, son derece dinamik ve siyasi katılımı yüksek bir seçim gerçekleştirmiş olmasının son gelişmelerle gölgelenmemesini diliyoruz ve İran halkına, en kısa zamanda en doğru kararı alacaklarına inancımızla en iyi dileklerimizi iletiyoruz."

Davutoğlu, BAE ile ikili ilişkileri de değerlendirdiği konuşmasında, Türkiye ile BAE ilişkilerinin son derece iyi seyrettiğini, iki ülke arasında dostane bir ilişki olduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 9 milyar dolara yaklaştığını ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin 6 milyar dolara yaklaşan ciddi dış yatırımları olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler