Davutoğlu'ndan Genç'e Somali yanıtı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Somali'de yaşanan açlık krizine yardım amacıyla toplanan yardımların miktarının 538 milyon 200 bin TL olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 31.01.2012 - 07:58
Abone Ol google-news

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in sorusunu yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Somali'de yaşanan açlık krizine yardım amacıyla 14 Aralık 2011 tarihi itibarıyla, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından açılan hesapta toplanan paranın 263 milyon TL'ye ulaştığını, Diyanet Vakfı, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşlarının hesaplarında toplanan meblağların da eklendiğinde toplanan yardımların miktarının 538 milyon 200 bin TL olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanı, Somali'ye 14 Aralık 2011 tarihi itibarıyla 12 uçak ve 8 gemiyle gıda, giyim, barınma ve sağlık malzemeleri, 21 adet jeneratör, 6 tam donanımlı hastanesi, 1 adet mobil mutfak ve fırın, 9 ambulans, 1 adet gezici sağlık aracı, 2 adet sondaj makinesi ve donanımları, 8 adet arazi aracı, 1 adet forklift ve 3 adet çöp kamyonu gönderildiğini belirtti.
Bakan Davutoğlu, gönderilen yardım malzemelerinin toplam değerinin nakliye, dağıtım, güvenlik hizmetleri ve diğer giderlerle birlikte 87 milyon 400 bin TL'ye ulaştığını söyledi.

"Güvenlik görevlilerimizin Suriye'de tutuklandığına dair haberler doğru değil"

Dışişleri Bakanı, Suriye'de tutuklu güvenlik görevlileri olup olmadığına yönelik soruya da, "Güvenlik görevlilerimizin Suriye'de tutuklandığına dair basın organlarında yer alan haberlerin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. Bu yöndeki haberlerin mesnetsiz olduğu basın mensuplarımızın soruları üzerine zamanında Bakanlığımız Sözcüsü tarafından da ifade edilmiştir" şeklinde yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler