Davutoğlu'ndan skandal savunma

Başbakan Davutoğlu’nun avukatı, açılan bir tazminat davasında hazırladığı savunmada, savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesine ilişkin iddianame hazırlandığını, iddianamede DHKP/C’nin Grup Yorum üzerinden üye temin ettiğinin yazdığını öne sürdü.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 11:28
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun avukatı, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın açtığı tazminat davasında skandal bir savunmaya imza attı. Yarayıcı’yı DHKP/C ile organik bağı olan Grup Yorum üyesi olmakla suçlayan Davutoğlu’nun adına savunma gönderen avukatı Göksu Safi Işık, “Grup Yorum ile DHKP/C arasındaki organik bağ, Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği terör eylemi sebebiyle yürütülen soruşturma neticesinde tanzim edilen iddianamede tespit edilmiştir” dedi. Oysa Savcı Kiraz’ın öldürülmesine ilişkin şuana kadar herhangi bir iddianame hazırlanmadı, hatta soruşturma sürecinde 3 savcı değişti.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında 31 Mart günü iki DHKP/C militanı tarafından rehin alındı. Polisin operasyon yapması üzerine teröristler, savcı Kiraz’ı şehit etti. Olayın bağlantılarına ilişkin soruşturmayı sürdüren İstanbul Cumhuriyet Başsavılığı, bu zamana kadar herhangi bir iddianame hazırlamadı.

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenirken, eski Grup Yorum solisti Hilmi Yarayıcı’nın CHP’den aday gösterildiğini anımsatıldı. Davutoğlu, “DHKP/C’li militanlar rahmetli savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı şehit ettiklerinde CHP’yi çağırmışlardı. CHP’nin 1. sırası bu gruplarla, Esed zulmüyle rejimiyle ilişkisi olan insanlar...”, “Esas şuraya dikkat edin, DHKP/C örgütünün uzantısı olan bir orkestra bir grubunun solistini Hatay’dan 1. sıra milletvekili adayı yaptı” dedi. Bunun üzerine Hilmi Yarayıcı, Davutoğlu hakkında tazminat davası açtı.

Davutoğlu’nun avukatı Göksu Safi Işık, mahkemeye gönderdiği savunmada tartışma yaratacak bir hataya imza attı. Yarayıcı’nın Grup Yorum’un terör örgütü DHKP/C ile organik bağı bulunmadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını savunan avukat Işık, buna delil olarak olmayan iddianameyi gösterdi: “Sözde müzik grubunun terör örgütü ile olan ilişkisi basına yansıyan haberler çerçevesinde cevap dilekçemizde detaylı olarak izah edilmiştir. Ayrıca, Grup Yorum ile DHKP/C arasındaki organik bağ, DHKP/C tarafından gerçekleştirilen ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği terör eylemi sebebiyle yürütülen soruşturma neticesinde tanzim edilen iddianamede de tespit edilmiştir. Terör örgütü DHKP/C’nin, sanat kılıfı altında faaliyet gösteren Grup Yorum üzerinden üye temin ettiği anılan iddianamede tespit edilmiştir. Müvekkilimin açıklamalarında gerçeğe aykırılık olmadığının tespit edilebilmesi için DHKP/C tarafından gerçekleştirilen ve Savcı Kiraz’ın şehit edildiği terör eylemi sebebiyle yürütülen soruşturma dosyasının celbini talep ederiz.”

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, kendisinin yaptığı araştırmada Savcı Kiraz’ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada herhangi bir belge olmadığını, herhangi bir iddianame de hazırlanmadığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler