Davutoğlu'nun Şam ziyareti dünya basınında

Yabancı medya, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Suriye ziyaretini "Davutoğlu son bir uyarı iletecek", "Türkiye daha sert yaklaşıma hazırlanıyor", "Türkiye, Esad'a sert mesaj götürüyor", "Türkiye, Esad'a eleştirilerine hız verdi" ifadeleriyle değerlendirdi.

Yayınlanma: 09.08.2011 - 08:02
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye ziyareti, yabancı medyanın ilgisini uyandırdı. Ziyarete ilişkin haber ve analizlerde "Davutoğlu son bir uyarı iletecek", "Türkiye daha sert yaklaşıma hazırlanıyor", "Türkiye, Esad'a sert mesaj götürüyor", "Türkiye, Esad'a eleştirilerine hız verdi" yorumları yapıldı.
 

NYT : Davutoğlu son bir uyarı iletecek

New York Times, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kınamasına rağmen Esad'ın askeri saldırılarını sürdürdüğünü belirttiği haberinde Davutoğlu'nun "son bir uyarı" iletmek üzere Şam'da beklendiğini kaydetti.
 

LA Times: Türkiye daha sert yaklaşıma hazırlanıyor

ABD'nin büyük gazetelerinden Los Angeles Times, Suriye ile ilgili bir analizinde "Bir zamanlar sadık bir müttefik olan Türkiye, daha sert bir yaklaşım almaya hazırlanıyor" derken Türk medyasının Davutoğlu'nun Şam'a bir "ultimatom" ileteceği yönündeki haberlerine de dikkat çekti.
 

BBC : Davutoğlu Esad'ı ikna için son bir çaba gösterecek

İngiliz yayın kuruluşu BBC ise, Davutoğlu'nun Şam'da operasyonların sonlandırılmasını talep edeceğini belirterek "Türkiye'nin Arap komşularını el uzatma politikasının mimarı olan Sayın Davutoğlu, Cumurbaşkanı Esad'ı politikayı değiştirmeye ikna için son bir çaba gösterecek" değerlendirmesinde bulundu. Haberde Türkiye'nin ilke olarak ekonomik yaptırımlara karşı olduğu, halbuki bu yöndeki yaptırımların, Türkiye tarafından uygulanması halinde "gerçekten Suriye hükümetini vurabileceği" görüşü savunuldu.
 

Telegraph: Türkiye Esad'a eleştirilerine hız verdi

İngiliz The Telegraph gazetesi "Son yıllarda Suriye ile bir zamanlar gergin olan ilişkileri iyileştirmek için önemli bir diplomatik çaba gösteren Türkiye de, Ankara'nın 'sabrının tükendiği' uyarısıyla Sayın Esad'a eleştirilerini hızlandırdı" yorumunu yaptı.

J Post: Davutoğlu Kaddafi uyarısını yapacak

İsrailli Jerusalem Post gazetesi, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Şam'da "Kaddafi'nin yolundasın" uyarısını yapacağını öne sürdüğü haberinde ziyaretin Arap devletlerinin Şam'daki büyükelçilerini geri çektikleri bir sırada gerçekleşeceğine işaret etti.
 

Liberation: Davutoğlu sert mesaj götürüyor

Fransız Liberation da, Davutoğlu'nun ziyaretini, Suriye rejimini protestoları bastırmaktan vazgeçmeye iknaya yönelik "yeni bir girişim" olarak nitelediği haberinde Davutoğlu'nun "sert bir mesaj" ileteceğini de yazdı.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler