"Dayanılması imkansız"

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Gazze'deki insanlık dramının ''dayanılması imkansız'' olduğunu söyledi. Daha önce, "İsrail kendini savunuyor" diye açıklama yapan AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti de "Filistinlilerin roket atışlarına, İsraillilerin de Gazze'ye bombardımana son vermesi gerekir" dedi.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 08:09
Abone Ol google-news

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan AB troykasında yer alan Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de yaşanan insanlık dramı hakkında konuştu.

Kouchner, ''BM Güvenlik Konseyi'nin bir karar konusunda uzlaşmaya varamamasından sonra kimse çatışmayı durdurmaya muktedir değildir. Bu savaşın kesinlikle bitmesi gerekmektedir, bunu herkes biliyor. Ne yapılması gerektiğini herkes biliyor ama kimse bunu başaramıyor'' dedi.

Kouchener, ''Ne yazık ki çabalarımız sonuçsuz ve Gazze Şeridi'nde dayanılması imkansız bir insani durum söz konusu. Bir siyasi sürece geri dönülmeli, Filistinli partiler kendi aralarında konuşmalı ve bir Filistin devleti kurulmalı'' diye konuştu.

Hamas'ın El Fetih ile görüşmeyi reddettiğini hatırlatan Fransız Bakan, bu noktadan sonra herkesin bir krizin olacağını bildiğini söyledi. Troykaya başkanlık eden AB dönem başkanı Çek Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg de Mısırlı muadili Ahmed Ebul Geyt ile görüşmesinden sonraki açıklamasında, Filistinlilerin roket atışlarına, İsraillilerin de Gazze'ye bombardımana son vermesi gerektiğini söyledi.

Ateşkes için somut bir önerisi bulunmayan troykanın daha sonra Kudüs, Ramallah ve Amman'a gitmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler