DemGoodCoffee Fark Yaratanlar

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar

Yayınlanma: 09.12.2016 - 17:00
Abone Ol google-news

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “olağanüstü kişilerin sıra dışı öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının sekizinci sezonunun dördüncü Fark Yaratan’ı DemGoodCoffee oldu.
 
DemGoodCoffee, empati temelli sosyal girişimleri ve sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek amacı ile kurulmuş olan Dem Derneği bünyesinde faaliyet gösteren bir kahve dükkanı.
 
Dernek bünyesinde kurulan DemGoodCoffee sağır ve işitme engelliler kültürünü kahve kültürü ile harmanlıyor. Kahvenin diyaloğa teşvik eden gücüyle, engellilere yönelik kanıksanmış acıma duygusunu da keyifli bir yolla sorguluyor.
 
DemGoodCoffee aynı zamanda çok amaçlı bir sosyal paylaşım merkezi. DemGoodCoffee’de çalışan personelin bir bölümü işitme engelli bireylerden oluşuyor. Ayrıca DemGoodCoffee farklı iş kollarından yüzlerce kişiye basit düzeyde de olsa Türk işaret dili eğitimi veriyor.
 
DemGoodCoffee, bir hayalden yola çıktı. İşitme engeli olmayanlarla işitme engelliler arasında bir diyalog kurulmasına yardımcı oldu. Yüzlerce kişinin işaret dilini öğrenmesinin, hayatı farklı deneyimlemesinin yolunu açtı. Sivil toplum alanında yeni bir model geliştirdi. İşitme engelli ve duyan bireylerin hayatında da kocaman bir fark yarattı.   


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon