"Demir Leydi" 10 Numara'nın duvarında

Birleşik Krallık'ın eski Başbakanı, "Demir Leydi" lakaplı Margaret Thatcher'ın portresi, "10 numara" olarak bilinen ülkenin Başbakanlık resmi konutunun duvarına asıldı.

Yayınlanma: 23.11.2009 - 20:33
Abone Ol google-news

"Demir leydi" Thatcher, Birleşik Krallık tarihinde yaşarken portresinin Başbakanlık konutunun duvarlarında yer aldığı, ilk politikacı oldu.

Geleneksel olarak ülkede başbakanlık yapan bütün isimlerin portrelerine duvarlarında yer veren Londra Downing Street'teki başbakanlık konutu, bugün eski Başbakan Thatcher'ı ağırladı.

Portresinin asılması dolayısıyla onuruna verilen resepsiyona katılan Margaret Thatcher'ı, konutun önünde Birleşik Krallık Başbakanı Gordon Brown ve eşi Sarah Brown karşıladı.

Resepsiyona aralarında ana muhalefet Muhafazakar Parti'nin lideri David Cameron'ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

84 yaşındaki Thatcher, "10 numaraya" girişinde gazetecilerin "10 numaraya geri döndüğünüz için mutlu musunuz?" sorularını yanıtsız bıraktı.

Thatcher'ın portresi, daha önce Kraliçe 2. Elizabeth'in ve birçok önemli kişinin portresini resmeden Richard Stone tarafından yapıldı.

Birleşik Krallık'ın ilk kadın başbakanı Margaret Thatcher, 1979'dan 1990 yılına kadar ülkede iktidarda kalmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler