Demirel'den 'Özal öldürüldü' iddiasına yanıt

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın öldürüldüğüne ve zehirlendiğine inanmadığını söyledi.

Yayınlanma: 14.06.2012 - 11:11
Abone Ol google-news

Demirel, Güniz Sokak'taki konutunda DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Basın mensuplarının görüntü aldığı sırada, gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Demirel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın ''Demirel'in 28 Şubat sürecinde çok büyük rolü olmuştur. 28 Şubat sürecinin bir anlamda koordinatörüdür'' ifadesinin hatırlatılması üzerine ''Ben şimdi teker teker kimseye cevap verecek durumda değilim. Söyleyeceğimi söyledim'' dedi.

Bir basın mensubunun ''1966'da Giresun'daki bir konuşmanızda size tehdit içeren bir not bırakılmış, 'Menderes'i astığımız gibi seni de asarız' diye. Bunun içeriğini öğrenebilir miyiz'' sorusu üzerine Demirel, mitingde konuşurken önüne bir kağıt bırakıldığını, kağıtta 'Menderes'i astık seni de asarız' yazdığını anlattı.

Kağıdı kimin gönderdiğini sorduğunu ancak bu kişinin bulunamadığını belirten Demirel, ''Ben de 'Asarsanız katil olursunuz' dedim'' diye konuştu.

 

DDK'nin Özal'ın ölümüne ilişkin raporu

Devlet Denetleme Kurulu'nun Özal'ın ölümüne ilişkin raporu hatırlatılarak, ''Önümüzdeki süreçte ölüm aydınlatılabilir mi'' diye sorulması üzerine Demirel, olayın üzerinden 19 yıl geçtiğini, bu süre içerisinde de zaman zaman çeşitli iddiaların gündeme geldiğini anımsattı.

Demirel, bugüne kadar iddialara ilişkin somut bir sonucun ortaya çıkmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Ben şahsi kanaatimi söyledim. Öyle bir şeye inanmıyorum. Öldürüldüğüne ve zehirlendiğine, vesaireye inanmıyorum. İzmir'de olduğum için ölümünden 5-6 saat, belki 10 saat sonra gelebildim. Doktorların o gün hep bir ağızdan söylediği 'Buraya ölü geldi' dediler. Ben doktor değilim ki onlara inandım. Ben başbakanım, elimizden gelen her şeyi yaptık.

Ailesi bir süre sonra hadisenin vadesiyle ölme değil öldürülme olduğu üzerinde ısrarla durdu. Bu çeşit şeyler gizli kalmamalı. Laf bitmiyor. Çünkü bu lafı tüketmek lazım. Neyse ne. Öyleyse kim yaptıysa onu bulmaları lazım. Değilse kesmeleri lazım. 19 sene öncesine ait laf sürmez. Bu iddiaların çıktığı günden itibaren böyle bir şeyin olabileceğine ihtimal vermediğimi söyledim. Bu benim şahsi kanaatim. Ama devlet var Türkiye'de. Söz konusu olan devlet başkanıdır. Devletin imkanları var, araştırır, bulur ortaya çıkarır. Ama Türkiye'de devletin bulup çıkardığı şeylere de inanmıyor kimse. Devlet bir şey yokmuş dese de varmış dese de inanmıyor kimse.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler