Demirtaş: AKP'liler neden dosyada yok?

Dün Diyarbakır'da görülen KCK duruşmasını izleyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iddianamede geçen konuşmaların 'seçmece' olduğunu, "yargılanan kişilerle görüşen, ricacı olan" AKP yetkililerinden hiç birinin adının dosyada olmadığını, dinleme kayıtlarının büyük bölümünün Kürtçe olduğunu ve bunların yanlış tercüme edildiğini söyledi.

Yayınlanma: 13.12.2011 - 12:38
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da görülen KCK/TM ana davasıyla ilgili düşüncelerini sosyal paylaşım sitesi Twitter’den paylaşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK iddianamesinin hukuk rezaleti olduğunu ve savcıların önüne konulan dinleme kayıtlarının seçmece olduğunu söyledi. 

Demirtaş, dinlemeye takılan konuşmaların önemli bölümünün Kürtçe olduğunu, bunların Kürtçe bilen polisler tarafından Türkçe çevirisinin yapılıp dosyaya konulduğunu belirtti.

Demirtaş, çevirilerin çoğunun yanlış ve seçmece olduğunu ileri sürerken, "Eğer öyle olmasaydı bazı KCK sanıklarının Bakan, Vali, Başsavcı ve AKP vekilleri ile yaptıkları görüşmelerin kayıtları da dosyada olmalıydı. Çünkü, o görüşmelerde de iddianamedekine benzer şeyler konuşulmuştur" dedi. Demirtaş, şunları yazdı.

"Devlet ve AKP yetkililerinden hiç birinin adı dosyada yoktur, ilginçtir ve hukuk rezaletidir. AKP’nin çok önemli isimleri bugün yargılanan kişilerle çok önemli konuları görüşmüş ve ricacı olmuşlardır, dosyada neden bunlar yok? Dinleme kayıtlarının tamamı dosyada olmadığı ve çeviriler de yetersiz olduğu için iddianame BDP karşıtı siyasi bir kağıt parçası olmuş. KCK davasının umut verici tek yönü, yargılananlar son derece gururlu, yargılayanlar utangaç bir tavırla duruyorlar duruşma salonunda." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler