Demirtaş: Genelkurmay AKP’ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur

HDP Eş Başkanı Selehattin Demirtaş “Genelkurmay AKP’ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil” dedi.

Yayınlanma: 11.04.2015 - 13:16
Abone Ol google-news

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ODTÜ'deki konuşmasına başlamadan önce girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde jandarmayla PKK üyeleri arasında çıkan ve dört askerin yaralandığı çatışmaya ilişkin Genelkurmay’dan gelen ‘sandık’ merkezli açıklamayı değerlendiren halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Genelkurmay AKP’ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil” dedi.

Bu ülkenin ordusudur, bir partinin değil

Vişnelik’teki ODTÜ Mezunları Derneği’nde katıldığı söyleşi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Diyadin’deki çatışmaya ilişkin TSK’nın internet sitesinde yer alan ve askerin orada bulunmasını, ‘Vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması’yla gerekçelendiren açıklamaya dair şunları söyledi:

“Genelkurmay AKP’ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıklarla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur.”

Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde asker ve PKK arasında yaşanan çatışmayla ilgili sorulan bir soruya, "Biz de kamuoyundan öğrendik. Barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak, silahlar sussun diyedir. Bence herkesin buna dikkat etmesi lazım. Çatışma nasıl gelişmiş, nasıl gerçekleşmiş iki tarafından tatmin edici açıklama yapması lazım" şeklinde cevap verdi.

 

PKK askerlere ateş açtı: 4 yaralı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler