Demokratik toplum kongresi toplantısı

Demokratik toplum kongresi toplantısı, 98 DTP'li belediye başkanı ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katılımıyla başladı.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 11:57
Abone Ol google-news

Demokratik toplum kongresince Sümerpark Resepsiyon Salonunda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile bazı DTP'li belediye başkanlarının katıldığı toplantı düzenlendi.

Toplantıdan önce gazetecilere açıklamada bulunan demokratik toplum kongresi sözcüsü kapatılan DEP eski milletvekili Hatip Dicle, ''Kürtlerin siyasal demokratik alandaki talep ve tutumlarını açığa çıkarmak, netleştirmek amacıyla zaman zaman çeşitli toplantılar yaptıklarını, bu toplantılarda siyasi süreçlerin değerlendirildiğini, çalışmalar ve kararların kamuoyu ile paylaşıldığını'' ifade etti.

Bugün başlayan toplantının 2 gün süreceğini söyleyen Dicle, şöyle devam etti:

''Sonbaharda yine Kürt sorununun tartışılacağı İran, Irak, Türkiye ve Suriye'deki bütün Kürt partilerinin davet edileceği Erbil'de bir Kürt ulusal konferansının hazırlıkları sürüyor. Bu önemli konferansa katılmayı ve bu konuda bir öneri paketi sunmayı hedefleyen kongremiz bunu tartışacak. Somut kararlar alacaktır. Kongrenin kurumlaştırılması çalışmaları, 101 kişilik bir daimi meclis ve bunun yanı sıra 30 kişilik bir yürütme oluşturulacak. Kürt partilerine çağrımız devam etmektedir ve bu sürece dahil olması için çabamız devam edecektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler