"Deniz Feneri raporunda Başbakan'ın adı"

CHP MYK üyesi Ali Kılıç, "Başbakan'ın Deniz Feneri e.V. yolsuzluğu Polis Soruşturma Raporu'nun birinci sırasında adının yer almasının bir izahı olmalı" dedi.

Yayınlanma: 02.04.2010 - 13:30
Abone Ol google-news

CHP adına İslami holdingler ve Deniz Feneri e.V. davası ile ilgili tüm gelişmelerle yargılama safhasını Almanya'da takip eden CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Ali Kılıç, yazılı bir açıklama yaptı.

Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın bu davayla ilgili olarak söylediği sözlere inanılması için, "Deniz Feneri e.V. yolsuzluğu Polis Soruşturma Raporunun birinci sırasında adının neden yer aldığını" açıklamasını istedi. "Başbakan'ın Deniz Feneri e.V. yolsuzluğu Polis Soruşturma Raporunun birinci sırasında adının yer almasının bir izahı olmalı" diyen Kılıç, şunları kaydetti:
"Almanya'da ikincisi açılan yüzyılın soygunu Deniz Feneri e.V. davası belgeleri ve iddialarla, Başbakan Erdoğan'ın ifadesine göre Zahid Akman ile Zekeriya Karaman hem tüyü bitmemiş yetim hakkını yiyerek adeta cinayet işlemiş durumdalar, hem de yatacak yerleri yok. Sayın Başbakan'ın ifadesi uyarınca kamu ve yardım kaynaklarının kullanılması cinayetse Zahit Akman'a yargı yolu açılmalı, üzerindeki zırh kaldırılmalıdır. Sayın Başbakan izin versin Akman ve Karaman yargılansınlar. Yüce yargı yatacak yer konusunda da Deniz Feneri soygununa katılanlara yardımcı olabilir, yer gösterebilir."

Alman yargısı'nın "Asli failler Türkiye'de" dediğini, bu yüzden Başbakan'ın izni ile yargılamanın hızlandırılması gerektiğini ifade eden Kılıç, şu soruların yanıtlarının verilmesi gerektiğini kaydetti:
"-Avrupa'da toplanan Milyonlarca Avro ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için Deniz Feneri e.V. yöneticilerine emanet olarak teslim edildi mi?

-Toplanan paralar gayesi dışında kullanıldı mı?

-Polis soruşturma dosyasının en başında sayın Başbakan'ın adının yer almasının bir açıklaması, bir anlamı olmayacak mı?

-Almanya Deniz Feneri'ne 24 Nisan 2007 tarihinde baskın yapıldı. Soruşturmalar tamamlandı. Dava açıldı. Kararlar verildi. Almanya ikinci davayı açmak için gün sayıyor, Türkiye'den belgeler ve bilgilerin geç gönderilmesi nasıl izah edilir?

-Aradan üç yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen Türkiye'de neden hala adı geçenlerle ilgili somut bir adım atılamıyor. Dava açılamıyor?"


"Dokunulmazlığını kaldırın"

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davasının ucunun Türkiye'ye dayandığını ifade eden Kılıç, şöyle dedi:
"Bunların başında RTÜK üyesi Zahid Akman ve Başbakan'ın akrabası Zekeriya Karaman geliyor. Getirilen paralarla holdingler, şirketler kuruldu, gemicikler satın alındı. TV kanalları açıldı. Hodri meydan Sayın Başbakan, Zahid Akman sizin bürokratınız. Dokunulmazlığını kaldırın samimi olduğunuzu görelim. 'Emanete ihanet edenlerin yatacak yeri yok' diyorsunuz. Biliyoruz ki, Zahid Akman ve arkadaşları sizinde gönlünüzde yatmaktadırlar. Siz bunları koruduğunuz ve kolladığınız sürece doğal olarak sorumluluğa ortak olacaksınız. Çıkarın onları gönlünüzden, yargıya teslim edin. Yargı onlara yatacak yer gösterebilir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler