Deniz kirliliğini yüzerek protesto ettiler

Aydın'ın Didim ilçesinde üç kişi, deniz kirliliğini protesto etmek amacıyla 10 kilometre yüzdü.

Yayınlanma: 06.08.2011 - 14:31
Abone Ol google-news

Didim Belediyesi, Didim Turizm Derneği ve Didim Çevre Derneğinin destek verdiği, ''Kirletmeyin Artık'' adı verilen etkinlik kapsamında emekli Nusret Tankal ile arkadaşları Ömer Özgür ve Burak Güleç, Konya Kültür Sitesi'nden Altınkum Plajı sahiline kadar olan 10 kilometrelik mesafeyi 5 saatte yüzerek kat etti.

Yüzücüleri sahilde Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü, Didim Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bedri Altıntaş ve Didim Çevre Platformu temsilcisi Türker Ertuncay tarafından karşıladı.

Tankal, gazetecilere yaptığı açıklamada, önlem alınmaması nedeniyle artan deniz kirliliğinin, denizlerdeki canlıları olumsuz etkilediğini söyledi.

Ömrünün üçte birini okyanuslarda geçiren emekli bir denizci olduğunu ifade eden Tankal, ''Bugün 10 kilometre yüzerek deniz kirliliğini hem gündeme taşımak hem de kirliliği protesto etmek istedik. Lütfen denizlerimizi, sahillerimizi, çevremizi kirletmeyelim, kirletilmesine izin vermeyelim. Bu çevre hepimizin, sahip çıkalım'' diye konuştu.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, protestocu yüzücülere çiçek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler