Denizbank'tan satış açıklaması

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın Rus Sberbank'a satışında final görüşmelere girildiğini belirterek, "Satış nihayetlenmemiştir, ne şartlar ne de fiyat netleşmedi" dedi.

Yayınlanma: 31.05.2012 - 13:46
Abone Ol google-news

Ateş, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) 55.Genel Kurulu'nda gazetecilerin, bakanın satışına ilişkin sorularını yanıtladı.

Denizbank'ın Rus Sberbank'a satışında sürecin ne zaman tamamlanacağına ilişkin bir soru üzerine Ateş, hissedarlar arası final görüşmelere girildiğini ve satış sürecinin Haziran ayının ikinci haftasında tamamlanabileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Şu anda münhasırlık anlaşması vardır. Satış nihayetlenmemiştir. Dexia ve Sberbank arasında final, yani 'seninle görüşeceğim ve senle anlaşırsam el sıkışırım' manasına gelen bir anlaşmadır bu. Bu konuda ne fiyat, ne şartlar hiç netleşmiş olmadığı için spekülasyondan öteye gitmez. Fiyat netleşmedi."


"BDDK, SPK VE RK onayları da beklenecek"


Bütün bunların sonuçlanmasının ardından satış için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile birlikte Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve Rekabet Kurulu'nun onaylarını da bekleyeceklerini açıklayan Ateş, Denizbank hisselerinin Dexia'ya 31 Mayıs tarihinde devredildiğini, BDDK'nın da onayı 17 Ekim'de verdiğini hatırlatarak, "Çabuk olması bizim açımızdan daha iyi tabii ki. Ancak bütün bunları iş tamamlandıktan sonrası için düşünmek lazım" değerlendirmesinde bulundu. Denizbank'ın ana hissedarı Dexia, geçen hafta Denizbank'ın satış sürecine ilişkin olarak Sberbank ile münhasırlık anlaşması imzaladığını ve satış sözleşmesinin en kısa sürede imzalanması konusunda karar aldığını duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler