Denizli'nin Baklan ilçesinde istifa tartışması

Denizli'nin Baklan ilçesi belediye başkanı İsa Karaçolak partisi MHP'den istifa ettiğini açıklarken MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, Karaçolak'ın ihraç edildiğini bildirdi.

Yayınlanma: 05.04.2010 - 15:57
Abone Ol google-news

Denizli'nin Baklan ilçesi belediye başkanı İsa Karaçolak, yaptığı yazılı açıklamada, partisine noter onaylı istifa dilekçesini gönderdiğini bildirdi. Belediye meclisi üyesi Nadir Demirdöğer'in belediye başkanı gibi davranarak kendisini yönetmeye çalıştığını savunan Karaçolak, şunları kaydetti: ''Belediye başkanı olarak buna izin veremezdim. Son dönemde MHP'nin halka ters düşen söz ve tavırlarından rahatsız oldum. CHP'nin peşine takılarak milletle ters düşen MHP'de kalmam mümkün değildir. 29 Mart 2009'da Baklan Belediye Başkanlığını kazandığım MHP'den istifa ediyorum.'' Karaçolak, istifa dilekçesinde ''Gördüğüm lüzum üzerine bu tarihten itibaren MHP'den istifa ediyorum. Gereğinin yapılmasını dilerim'' ifadesini kullandı.

Öte yandan, yazılı açıklamasından önce basın toplantısı düzenleyeceğini duyuran Karaçolak, daha sonra toplantıyı iptal etti. MHP İl Başkanı Zafer Kaplan ise düzenlediği basın toplantısında, Karaçolak'ı ihraç ettiklerini belirtti. Kaplan, ''Kamuoyuna istifa ettiğini açıklayan Baklan Belediye Başkanı İsa Karaçolak'ı parti disiplinine aykırı hareket ve davranışları nedeniyle birçok kez uyardık. Baklan'a hizmet etmek yerine halkın önüne yeni bürokratik engeller koyduğu şeklinde birçok şikayet aldık. MHP il yönetimince 7 kişiden oluşan Disiplin Kurulu'nu olağanüstü topladık ve Karaçolak oy birliğiyle ihraç edildi. O istifa etmedi, biz ihraç ettik'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler