Denktaş Kıbrıs seçimlerini değerlendirdi

KKTC'de dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Derviş Eroğlu'nu destekleyen Demokrat Parti'nin (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Eroğlu'nun kazandığı seçimlerin bütün dünyaya, ''Kıbrıs Türk halkının haklarının korunduğu ve yaşayabilecek bir çözüm istendiği mesajının en güçlü şekilde verilmesiyle sonuçlandığını'' kaydetti.

Yayınlanma: 19.04.2010 - 13:12
Abone Ol google-news

Seçim sonuçlarını değerlendiren Serdar Denktaş, ''Sayın Eroğlu'nun aldığı yüzde 50,38'lik oy oranı ile Sayın Mehmet Ali Talat'ın aldığı yüzde 42,85'lik oran, bir yandan haklarımızdan vazgeçmeyeceğimiz mesajını verirken, bir yandan da çözüm hedefinden kopulmadığını güçlü bir şekilde ortaya koymaktadır'' dedi.

Başta Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat olmak üzere seçime katılan tüm adaylara teşekkür eden Serdar Denktaş, ''seçimler sona erip, neticeler ortaya çıktığına göre artık halkın bu önemli sonuç etrafında birleşerek, farklılıklarını değil müştereklerini paylaşmaya başlaması gerektiğini'' kaydetti.

''Kıbrıs Türk halkının masadaki esas gücünü bu müştereklerin oluşturacağını'' ifade eden Serdar Denktaş, ''3. Cumhurbaşkanımız Sayın Eroğlu'ndan beklentimiz, süratle bu birlikteliği oluşturmakta önemli rol oynayacak olan 'Ulusal Konseyin' oluşturulabilmesi için gerekli girişimleri başlatmasıdır'' dedi.


"Rum tarafı artık bu iddiasını sürdüremeyecek"

Sandık sonuçlarının bir başka gerçeği de su yüzüne çıkardığını kaydeden Serdar Denktaş, şöyle devam etti:
''Vatandaşlarımızın bir kısmını 'Ankara'nın tetikçisi' görerek 'yerleşikler gitmelidir' diyen Rum tarafı artık bu iddiasını sürdüremeyecektir. Çünkü bu insanlarımız, vatan kabul ettikleri bu topraklara herşeyleriyle bağlanmış durumdadırlar. Geleceklerini bu topraklarda gördükleri içindir ki, iç ve dış 'özel olarak bu kesime yöneltilmiş' telkinlere kulak asmaksızın 'Kıbrıs Türkünün haklarına halel gelmeksizin bir çözüm' siyasetine tam ve güçlü bir destek vermişlerdir. Bu destek ile birlikte burada 'misafir' değil, bu devletin bir bireyi olarak bulunduklarını kanıtlamışlardır. Bu anlamda kendilerini kutlamak istiyorum.''

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Demokrat Parti olarak verdikleri kararı, büyük bir disiplin içinde uygulayan ve ortaya koydukları aktif destek ile bu sonuca ulaşılmasını sağlayan tüm partililerine de teşekkür etti.

Denktaş, seçim sürecinde birlikte mücadele verdikleri Milliyetçi Adalet Partisi (MAP), Halk İçin Siyaset Partisi (HİS) ve çeşitli sivil toplum örgütlerine de teşekkür ederek, ''Desteklediğimiz adaya oy veren ve vermeyen tüm halkımızı yürekten kucaklayarak, seçim sonuçlarının devletimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler