Deprem dünyayı etkileyecek

Tokyo Üniversitesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nde çalışma yapan Yrd. Doç. Dr. Serdar Küyük, Japonya'da yaşanan depremlerin dünyaya ekonomik ve fiziki etkilerinin olacağını söyledi.

Yayınlanma: 11.03.2011 - 12:48
Abone Ol google-news

Tokyo Üniversitesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nde çalışma yapan Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Küyük, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, depremin meydana geldiği Sendai bölgesindeki Tohoku Üniveristesi'nde 3 yıl önce doktora yaptığını söyledi.

Hocalarının bölgede 10 yıl içinde şiddetli bir deprem beklediklerini kaydeden Küyük, ancak meydana gelen depremin beklenenden daha büyük olduğunu belirtti.

Sendai bölgesinde bulunan Türk öğrencilerle irtibata geçtiklerini ve sağlıklı olduklarını öğrendiklerini de anlatan Küyük, Türkiye'deki ailelerin merak etmemesini istedi.
Depremin Tokyo'da da hissedildiğini, evlerin sallandığını ve bir çok yerde yangınların çıktığını, metroların çalışmadığını, otobüs seferlerinin de kısıtlı olarak yapılabildiğini kaydeden Küyük, "İnsanlar sokakları doldurmuş durumda. Sokakları hiç bu kadar kalabalık görmemiştim" dedi.

Sendai'deki depremin ardından 10-15 civarında artçı sarsıntının meydana geldiğini ifade eden Küyük, Tokyo'ya daha yakın olan İbaraki'de ise 7.4 büyüklüğünde başka bir depremin meydana geldiğini kaydederek, "Bu depremlerin hem ekonomik hem de fiziki açıdan dünya için büyük etkisi olacak. 30-50 yıl arasında Tokyo merkezli de bir deprem bekleniyor. 350 kilometre uzaklıktaki depremin etkisini görünce, beklenen depremin etkisini hayal edemiyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler