Depremzedeye uyarı: Önce DASK ödenecek

Hem DASK’ı hem de konut sigortası poliçesi olanlara öncelikli ödemeleri DASK yapacak. Şirketler, başvuru beklemeden portföylerinden mağdur sigortalılara ulaşacak.

Yayınlanma: 29.10.2011 - 06:19
Abone Ol google-news

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Genel Sekreteri Erhan Tunçay, deprem bölgesinde yapılacakları şöyle özetledi:

* Zorunlu deprem sigortasına tabi konut sahiplerinden ayrıca ihtiyari deprem sigortası poliçesi olanlar varsa, öncelikli ödemeyi DASK yapacak.

* Ekspertiz sonucuna göre hesaplanan tazminat tutarı zorunlu deprem sigortası, sigorta bedelinden büyükse bu defa ihtiyari deprem sigortası teminatı işlemeye başlayacak.

* Sigorta şirketleri, bölgedeki acenteleri aracılığıyla bilgileri aldı.

* Şirketler, zarar görenlerin ihbar yapmasını beklemeden portföylerini tarayarak depremden etkilenen poliçelerini çıkarttı ve sigortalılarına ulaşmak için çalışmaları sürdürüyor.

* Son depremden etkilenen Van, Muş, Siirt, Şırnak, Batman, Hakkâri, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Erzurum illerinin tamamı değerlendirildi.

* 479.350 konuttan 51.422 tanesinin zorunlu deprem sigortasına sahip olduğu görüldü.

* Bu illerdeki sigortalanma oranı da yüzde 10.7 olarak görüldü.

* Van’da zorunlu deprem sigortası dışında düzenlenen konut sigortası poliçesinin sayısının çok fazla olmadığı düşünülüyor.

* DASK tarafından yapılan açıklamada, poliçe sahibi mağdurlar için eksperz çalışmalarının başladığı, ön ödemelerin 15 gün içinde yapılacağı belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler