Derbi hesapları başladı

Kritik Fenerbahçe Galatasaray derbisine günler kala planlar 3 puan üzerine kuruldu.

Yayınlanma: 16.11.2016 - 21:52
Abone Ol google-news

Derbiye sayılı günler kaldı. Heyecan her zaman olduğu gibi yine tavan yapacak. Kim kazanır belli değil. Çünkü derbiler farklı maçlardır. G.Saray seyircisi de Kadıköy’deki tribünlerde yerini alacak. Önemli olan derbinin temiz ve de olaysız geçmesi. Teknik direktör Advocaat bir haftalık iznini tamamladı ve takımının başına döndü. Simon Kjaer ve Ozan Tufan sakatlıklarını atlattı. Ancak Advocaat, özellikle Ozan’ı riske etmek istemiyor. Yönetim destek için zaman zaman Samandıra’nın yolunu tutuyor. Ev sahibi durumda olan Fenerbahçe maçı kazanması halinde zirvenin içinde olacak. Futbolcuların morali yüksek. Sarı kart cezalısı Mehmet Topal’ın yerine oynayacak isin henüz belirlenmiş değil. 

İlk kez derbide

Fenerbahçe’nin son haftalardaki başarılı ismi Aatif Chahechouhe, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat’tan forma bekliyor. 30 yaşındaki deneyimli oyuncu, son 3 sezondur Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisini pas geçmiyor. Aatif, son 3 sezonda Muslera’yı tam 4 kez avladı. Faslı, geçen sezon 15 Ağustos’ta Sivasspor formasıyla 2-2 biten mücadelede 2 gol atarken yine 2013-15 arasında da Sarı-Kırmızılılara 2 gol atmış. 

Durgunluğa derbi çözümü

Fenerbahçe ile Galatasaray’ın karşı karşıya geleceği pazar günkü derbinin değer toplamı 1 milyar TL’yi aşarken, yaratacağı ekonomik etkinin de 50 milyon bandına yaklaşması bekleniyor. Yayıncı kuruluşun alacağı anlık ve canlı reklamların yanı sıra o gün Kadıköy, Mecidiyeköy, Beşiktaş ve civarındaki bar, kahve, cafe, restoran türü yerlerle, toplu maç organizasyonları yapan büyük oteller şimdiden rezervasyon almaya başladı. Özellikle Kadıköy civarındaki yüzlerce işletme, yaşanan ekonomik durgunluğu bir günlüğüne de olsa aşma amacında. 

Riekerink'in kararsızlığı

Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Muslera dışında milli takım kamplarından dönen oyuncularıyla dün ilk taktik antrenmanını gerçekleştirdi. Stoper hattı ve orta saha kurgusu üzerindeki oyuncu tercihlerini hakkında net kararını vermeyen teknik direktör Riekerink iki bölge için arayışlarını sürdürüyor. Hollandalı hoca dünkü antrenmanın çift kale bölümünde as takımın stoperlerini Serdar Aziz ve Hakan Balta’dan kurdu.

Güçlü orta saha

Sık sık as kadroyla yedek takımdaki oyuncuların yerini değiştiren Riekerink, Fenerbahçe karşısında orta saha merkezinin güçlü olmasını istiyor. Hollandalı çalıştırıcı, bu sezon ilk kez farklı bir orta saha kurgusuyla derbiye çıkabilir. Taktik çalışmada bu düşüncesini deneyen Riekerink, çift kale maçın bir bölümünde Tolga-SelçukDe Jong üçlüsünü aynı anda oynattı. Riekerink, ardından Selçuk-Tolga ve Selçuk-De Jong ikililerini de denedi. Çift kalede sağ bekte Sabri ile başlayan Hollandalı teknik adam bir süre Cavanda’yı değerlendirdi. Uruguay Milli Takımı’nda bulunan Muslera’nın bu gece İstanbul’da olması bekleniyor.

Sneijder'de sorun yok

Sneijder ve Bruma takımla çalışmalara başladı. Hollanda Milli Takımı dönüşü son antrenmanda tedbir amaçlı dinlendirilen 10 numaralı yıldız, çalışmanın tümünde yer aldı. Sneijder’in hırslı görüntüsü dikkatlerden kaçmadı. Portekiz Milli Takımı’ndan dönen Bruma’nın da takımla hazırlıklara başlaması teknik direktör Riekerink’i memnun etti.

 

Galatasaray Odeabank'a 1 ay transfer yasağı

Euroleague, Galatasaray Odeabank’a 1 ay boyunca transfer yasağı getirdi. Sarı-Kırmızılıların mali tablolarının incelenmesi sonucu, kulübün vadesi geçmiş ödemeleri bulunduğu saptandı. Finans panelinin, konuya ilişkin kararını 30 gün içinde duyuracağı ve disiplin kuralları gereği Galatasaray Odeabank’ın, THY Euroleague’de oynatmak için kadrosuna yeni oyuncu katmasının, bir ay boyunca yasaklandığı da belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler