Destek veren öğrencilere müdahale

Ankara'da 3 gündür eylem yapan TEKEL işçilerine destek sürüyor. Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu müdahalenin 'gayriinsani ve gayrihukuki' olduğunu belirtirken, işçilere destek için Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatmaya çalışan üniversite öğrencileri polis müdahalesine maruz kaldı.

Yayınlanma: 17.12.2009 - 15:19
Abone Ol google-news

Polisin işçilere yaptığı müdahalenin ardından, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi'nden çıkan bir grup öğrenci, Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatmak istedi.

Polisin müdahalesiyle öğrenciler fakülte önüne alındı. Öğrenciler bu sırada ''TEKEL işçisi yalnız değildir'' şeklinde slogan attı.


POLİSTEN SERT MÜDAHALE

"HALİMİZİ SIRITARAK SEYRETTİLER"


"Gayriinsani ve gayrihukuki"

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, ''hak aramaya gelen işçilerin devlet adına polisle muhatap olmasını'' eleştirerek, eylem biçimi ve eylem yeri konusunda insani önlemleri almayan sendikanın da sorumlu olduğunu söyledi.

TEKEL işçilerinin çalışma ve özlük haklarını savunduklarını ifade eden Uslu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''TEKEL işçilerine polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalesi son derece gayriinsani ve gayrihukukidir. Demokratik bir ülkede bu tür eylemlerin olması son derece doğaldır. Bu, bir hak arama mücadelesidir ve son derece meşrudur.
Hükümet, TEKEL işçilerinin özlük haklarını tanıyan ve geliştiren adaletli bir çözümü bir an önce bularak, işçilerin bu çetin kış koşullarında evlerine ve iş yerlerine dönmesini sağlamalıdır.
İşçilerin barınması ve ısınması sağlanarak eylemler daha insani bir ortamda gerçekleştirilebilirdi. Bunun sağlanamaması nedeniyle işçilerin en haklı taleplerinin bile medyanın asayiş haberlerine indirgenerek gölgede kalması üzüntü vericidir.
TEKEL işçilerini şiddete, belirsizliğe ve umutsuzluğa mahkum eden sorumsuzlukları ve sorumlularını kınıyoruz.''


"İnsanlıkdışı"

Türk-İş Yönetim Kurulu'nca yapılan yazılı açıklamasında, işçilerin ekmek parası için Türkiye'nin dört bir yanından, hak aramak için Ankara'ya geldiği, 15 Aralık'tan beri soğuk yağmur demeden hükümete sesini duyurmaya çalıştığı ifade edildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
''Hükümete sesini duyurmaya çalışan TEKEL işçilerine yönelik güvenlik güçlerinin yaptığı müdahale, içerdiği şiddet boyutuyla insanlık dışıdır.
Bu müdahalede Türk-İş Genel Sekreteri ve Tekgıda-İş Sendikamızın Genel Başkanı Mustafa Türkel ile birlikte çok sayıda TEKEL işçisi, milletvekillerinin gözleri önünde gözaltına alınmıştır. Hak arayan savunmasız insanlara tazyikli su sıkılarak, biber gazı kullanılarak, medya mensuplarının görevlerini yapmaları engellenerek, Türkiye'yi utandıran tavırlar bir kez daha sergilenmiş, işçilere karşı orantısız güç kullanılmış, Abdi İpekçi Parkı bir cehenneme çevrilmiştir.
Ankara'yı bir korku şehri haline getiren müdahalenin ve uygulanan şiddetin dozunu haklı gösterebilecek hiçbir gerekçe yoktur.
Türk-İş, uygulanan şiddeti kınamakta, gözaltına alınan Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel ile TEKEL işçilerinin hemen serbest bırakılmasını talep etmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler