DEVA Partisi'nden 10 milyon TL'lik ceza tepkisi: “Türkiye, Zimbabwe’nin gerisinde”
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, sosyal medyaya 10’ar milyon TL’ye kadar varan cezalar kesmesine yol açan sosyal medya düzenlemesine tepki göstererek, “Sosyal medya kanunu; yasaklıyor, yoksullaştırıyor, yalnızlaştırıyor” dedi.
DEVA Partisi, Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın, yazılı açıklama yaparak yasal sürede temsilci bildiriminde bulunmayan Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Periscope, Tiktok'un da aralarında bulunduğu sosyal medya platformlarına 10’ar milyon TL ceza kesilmesini değerlendirdi. Dalgın açıklamasında şunları kaydetti:
"TÜRKİYE ZİMBABWE'NİN GERİSİNDE"
Sosyal ağ sağlayıcılarına kamuoyunda “sosyal medya düzenlemesi” olarak bilinen kanunla getirilen temsilci atama süresi doldu. Böylece temsilci atamayan Facebook, Instagram, Twitter, TikTok ve YouTube dahil pek çok firmaya önce para cezasıyla başlayan, ardından reklam yasağıyla süren ve nihayetinde erişim kısıtlamasına kadar uzanan süreç başladı. Bu kanunla birlikte maalesef özgürlük, para ve itibar kaybediyoruz. Bu kanun, geleneksel medyanın baskı altında tutulduğu ülkemizde yegane nefes alanı olarak kalan sosyal medyayı kısıtlamayı hedefliyor. Bu çabaların bedelini uluslararası kuruluşların yaptığı araştırmalar açıkça gösteriyor. Türkiye artık dünyada interneti özgür olmayan bir ülkeler liginde değerlendiriliyor. Ne yazık ki Bangladeş, Kolombiya ve Zimbabwe gibi ülkelerin gerisinde yer alıyor.
"EKONOMİNİN ÖNÜ TIKANIYOR"
Uluslararası teknoloji devleri yakın zamanda komşumuz Yunanistan’a, Polonya’ya ve İtalya’ya yatırımlar yaparken Türkiye’ye uğramıyor. Türkiye bu yatırımlardan yararlanamıyor. Pek çok girişimcimiz operasyonlarını yurt dışına kaydırma gayretine düşmüş durumda. Yeni Unicornlar (milyar dolar değerlemeli erken aşama girişim) çıkarma ümidimiz azalıyor. Oysa bu sosyal medya kanununu hazırlayanlar; internet üzerinden yeni pazarlar arayan veya satış yapan KOBİ’lerimizin, sanatçılarımızın, esnafımızın ve bireysel girişimcilerimizin ‘reklam yasağı’ hayata geçerse bundan nasıl etkileneceklerini hiç düşünmediler bile.
"İTİBARIMIZ BEŞ PARALIK"
Nihayetinde bu kanun, şimdilik Rusya merkezli bir istisna hariç, hiçbir büyük sosyal medya platformunun temsilci atamamasına yol açtı. Bundan sonra ara yollar bulunsa veya bazı platformlar temsilci atasa dahi ülkemizin itibarı bir kere hasar aldı.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza