DHKP/C operasyonu: 5 gözaltı

Çorum ve Ankara'da terör örgütü DHKP/C'ye yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda 5 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Yayınlanma: 02.05.2012 - 10:09
Abone Ol google-news

Çorum Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terörle Mücadele ile İstihbarat şube müdürlüklerinin uzun süredir yürüttüğü çalışmalar sonucu, 27 Nisan'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çorum Şubesi binasının da aralarında bulunduğu Çorum ve Ankara'daki 9 farklı adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları öne sürülen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çorum Şubesi Başkanı Halil T, Dursun T, Hüseyin T, İbrahim E, Ender Ö. ile Gözde T. Çorum'da, Gözde E. ise Ankara'da gözaltına alındı. Operasyonda, çok sayıda örgütsel doküman da ele geçirildi.

Çorum'da gözaltına alınan 6 şüphelinin, DHKP/C terör örgütünün Çorum yapılanmasını oluşturmaya çalıştıkları, örgüte eleman kazandırmak için özellikle liseli gençlere yönelik örgütsel eğitimler düzenledikleri tespit edildi.

Şüphelilerin Emniyette yapılan incelemelerinde, Ankara ve İstanbul'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda tutuklanan, eski bakan Hikmet Sami Türk'ün de aralarında bulunduğu üst düzey görevlilere suikast hazırlığı içinde oldukları belirlenen 6 kişiyle ciddi irtibatları olduğu belirlendi. Halil T'nin de 2003 yılında İskilip ilçesinde düzenlenen terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen S.T'nin kardeşi olduğu anlaşıldı.

Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra 30 Nisan'da tutuklanma talebiyle Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen şüphelilerden Halil T, Dursun T, Hüseyin T, Ender Ö. ile Gözde T. tutuklandı. İbrahim E. ile Gözde E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon