'Dinler öldürmeyi haklı göstermez'

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, dünyadaki hiçbir dinin insan öldürmeyi haklı göstermediğini söyledi.

Yayınlanma: 12.09.2011 - 10:09
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Wulff, Münih kentinde dün akşam "Birlikte yaşamakla yükümlüyüz" sloganıyla başlayan ve 3 gün sürecek olan Uluslararası Barış Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 10 yıl önce ABD'de gerçekleştirilen terör saldırılarının hedefinin tüm insanlık olduğuna vurgu yaparak, "Dinler öldürmeyi haklı göstermez" dedi.

Bunun Hristiyanlık, Musevilik ve İslamiyet için de geçerli olduğunu ifade eden Wulff, nefret ve teröre karşı ancak insanlar ve dinler arasında yaratılacak diyalogla mücadele edebileceğini kaydetti.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer de konuşmasında, hafızalarda derin iz bırakan 11 Eylül saldırılarının 10. yılında dünyada hoşgörünün öneminin daha iyi anlaşıldığını belirterek, farklı kültür ve dinler arasında diyalog sağlanmasıyla insanlar arasındaki farklılıkların da ortadan kalkacağını söyledi.

Münih ve Freising Başpiskoposu Kardinal Reinhard Marx da Papa 16. Benediktus'un toplantı münasebetiyle gönderdiği "İnsanlar birbirine bağlı olmakla yükümlüdür" ve "Barış tanrının insanlara hediyesidir" başlıklı mesajını okudu.

Münih'te 3 gün sürecek olan ve çeşitli ülkelerden gelen din adamları ve uzmanların katılacağı toplantılar çerçevesinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Bavyera Eyalet Birliğine bağlı Münih Mehmet Akif Camisinin kültür merkezi salonunda bu akşam "Diyalog dünyayı değiştirebilir mi?" konulu bir panel düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon