"Direktif 2000 yılına ait"

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş internet sitelerine kaynaklık eden Başbakanlık direktifinin 2000 yılına ait olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 07.11.2009 - 19:11
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde internet üzerinden irticai ve bölücü faaliyetlerin izlenmesine yönelik çalışmalarla ilgili spekülasyonlara yanıt verildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın kısa açıklamasında "Dün (6 Kasım 2009, Cuma) yapılan Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısında, bir soruya verilen cevapta kastedilen direktif 2000 yılına aittir. Söz konusu internet siteleri, 2007 Tarihli 5651 Sayılı Yasaya uyum sağlamak maksadıyla yeniden düzenlenmiş ve daha sonra tümüyle iptal edilmiştir" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın haftalık basını bilgilendirme toplantısında şu açıklama yapılmış, savunma amaçlı uygulamanın düşünce özgürlüğüne aykırı olduğu belirtilmişti:
"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başbakanlığın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır. Söz konusu siteler 5651 sayılı kanun çerçevesinde kurulmuştur. Normal bir işlem, kamuoyuna çok farklı bir şekilde anlatılmıştır. Başbakanlığın direktifi, tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsar."


Başbakanlık bilgi istemişti

Başbakanlık Genelkurmay'ın kurdurduğu iddia edilen ve TSK'nın haftalık basını bilgilendirme toplantısında da teyid edilen internet siteleriyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan bilgi istemişti.

İhbarcı subay tarafından gönderilen e-postada "cuntanın" bazı internet siteleri kurarak, bu siteler üzerinden psikolojik harekat yürüttüğü, bazı siteleri ise fişlediği iddia edilmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler