DİSK: Türkiye'de sendikal örgütlenme özgürlüğü yok

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye'de sendikal örgütlenme özgürlüğünün olmadığını savundu. "Türkiye'nin önemli kurumlarında sendikal örgütlenme nedeniyle işten atılmalar yaşanıyor'' diyen Çelebi, kriz gerekçe gösterilerek işçilerin sendikalı olmaları nedeniyle işten atıldıklarını ifade etti.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 10:46
Abone Ol google-news

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kadıköy Belediyesi'ne bağlı KASDAŞ sağlık polikliniklerinde, biri diş hekimi olmak üzere 4 sağlık personelinin sendikal örgütlenme nedeniyle işine son verildiğini söyledi.

Bu süreçte Kadıköy Belediyesi yönetimi ile diyalog yollarının arandığını dile getiren Çelebi, sosyal demokrat bir belediye olan Kadıköy Belediyesi'nde böyle bir uygulamanın yaşanıyor olmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Çelebi, Dev Sağlık-İş Sendikası'nda örgütlenen çalışanların sendikadan istifa için zorlandıklarını, işten çıkarmaların yanı sıra sürgünlerin de yaşandığını öne sürerek, ''İşten çıkarılan arkadaşların derhal işe alınmaları için irademizi ortaya koyduk. CHP'ye de görev düşüyor. Kadıköy Belediyesi'ne gerekli uyarı yapılmalı. Aksi takdirde 'emekten yana' demek sadece slogan olarak kalır'' dedi.

Kadıköy Belediyesi'nin bu 4 kişiyi kriz gerekçe gösterilerek işten çıkardığını da dile getiren Çelebi, bu gerekçelerin inandırıcı olmadığını söyledi.

''Türkiye'de sendikal örgütlenme özgürlüğü yok. Türkiye'nin önemli kurumlarında sendikal örgütlenme nedeniyle işten atılmalar yaşanıyor'' diyen Çelebi, Anayasal haklarını kullandıkları için işten çıkarılan ve sürgün edilenlerle dayanışmayı sürdüreceklerini de belirtti.

Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da, KASDAŞ'ta yaşanan sendikalaşma sürecine işaret ederek, üyelerinin çeşitli baskı ve tehditlerle sendikadan istifaya zorlandıklarını iddia etti.

Kadıköy Belediyesi'nin kadrolu işçilerine tanıdığı sendikalaşma hakkını taşeron işçileri için tanımadığını dile getiren Çerkezoğlu, işçileri sendikalı olduğu için işsiz bırakmanın bir sorumluluğunun bulunduğunu söyledi.

Toplantıda söz alan işten çıkarılanlar da sendikaya üye olduklarını öğrenildikten bir saat sonra işten atıldıklarını iddia ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler