Diyarbakırspor'da personel iş bıraktı

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor'da 35 personel, maaşları ödenmediği için iş bırakma eylemi başlattı.

Yayınlanma: 07.04.2011 - 13:37
Abone Ol google-news

Yaşanan büyük maddi sorun ve bunun giderilmemesi üzerine ortaya çıkan yönetim sorunu nedeniyle kayyuma kalan Diyarbakırspor'da bu kez 35 çalışan, yaklaşık 24 aydır maaşlarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle bugünden itibaren iş bıraktı. Kulüpten aldıkları maaş dışında gelirlerinin olmadığını belirten çalışanlar, ''Yaklaşık 2 yıldır maaşlarımız ödenmiyor. Bu nedenle çok zor günler geçiriyoruz. Bu takıma artık birilerinin sahip çıkması gerekiyor'' dediler.

Kayyum başkanı Muhittin Ateş ise sabah kulübe gelişinde personelin iş bıraktığını öğrendiğini belirterek, tüm kulüp çalışanlarının yaklaşık 600 bin lira alacağı bulunduğunu söyledi.

35 personelin takımın bu sıkıntılı döneminde iş bırakma eylemi başlatmasını doğru bulmadığını belirten Ateş, şöyle konuştu:
''Kulüp çalışanları 24-25 aydır maaş alamamış. Zor durumda olduklarını çok iyi biliyoruz. Ancak kulübün geliri olmadığı için onlara şu an için ödeme yapamıyoruz. Bu arkadaşlarımızın kulüp yöneticilerinin görev yaptığı dönemde eylem yapmaları daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Eylemin zamanını doğru bulmuyorum. Keşke 10 ay önce eyleme gitselerdi. Daha etkili olurdu.
Kulübümüze şu an için gelen para yok. Temlik ve hacizler nedeniyle en küçük gelirlerimiz bile kesilmiş. Diyarbakırspor'da başkanlık ve yöneticilik yapanların bir bölümü kulüpten alacaklarını bugüne kadar tahsil etme yoluna gitmemiş. Ne zamanki takım zora düşmüş, kulüp kayyuma kalmış, o zaman alacaklarını tahsil için temlik ve haciz işlemlerini devreye sokmuşlar. Bu davranıştan şüphe ediyoruz, bunda kasıt vardır. Takımın daha da güç duruma düşmesi için adeta çaba gösteriyorlar.''

Takım İzmir'e otobüsle gidecek

Öte yandan yeşil kırmızılı ekip, 10 Nisan Pazar günü deplasmanda oynayacağı Karşıyaka maçının hazırlıklarını bugün yapacağı son çalışmayla tamamlayacak. Yaşanan maddi sıkıntı nedeniyle uçakla İzmir'e gidemeyen Diyarbakırspor kafilesi, yarın otobüsle hareket edecek ve yaklaşık 24 saatlik yolculuğun ardından İzmir'e ulaşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler