'Doğalgaz'da fiyat inebilir

Rusya Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle doğalgazda da, ilerleyen günlerde bir indirimin söz konusu olabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 12:59
Abone Ol google-news

Eski milli güreşçileri Ivan Yarigin'in doğumunun 60. yıldönümü nedeniyle katıldığı sergi açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy, doğalgazda indirim konusunda genel bir eğilimin bulunduğunu belirterek, ''Gaz, petrol fiyatına bağlıdır. Petrol fiyatı düştükçe, gazın fiyatında düşme olabilir. Uzmanlar ilgileniyor. Rusya ve Türkiye arasında anlaşmalar var. 1-2 ay içinde gazda fiyat inebilir. Avrupa'da önümüzdeki günlerde fiyatın düşürülmesi öngörülüyor. Bu Türkiye için de geçerli'' dedi.

 

Türkiye-Ermenistan yakınlaşması

Türkiye ile Ermenistan arasında son zamanlarda oluşturulan olumlu hava konusundaki bir soru üzerine de Büyükelçi Ivanovskiy, her iki ülkenin yakınlaşmasını desteklerini ifade etti. İstanbul'da bugün, iki ülke Dışişleri Bakanlarının görüşeceklerini, ancak kendisinin bu görüşmede bulunamayacağını anlatan Büyükelçi, ''Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmayı destekliyoruz. Olumlu gelişmeler. İstanbul'daki görüşmede de olumlu gelişmeler olacaktır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler