Doğan-Çölaşan davası devam ediyor

Doğan Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın, gazeteci Emin Çölaşan aleyhine açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 11:38
Abone Ol google-news

Üsküdar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki tazminat davası duruşmasında, davacı Aydın Doğan'ı avukatları Deniz Ketenci ile Volga Gökçe, Emin Çölaşan'ı ise avukatı Mehmet Serhan Özdemir temsil etti.

Duruşmada davacı tanığı olarak dinlenen Hürriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce, dava konusu hakkında detaylı bir bilgi sahibi olmadığını ifade ederek, gazetenin sahibi ile kimin ne konuştuğunu, nasıl bir taleple ve muameleyle karşılaştığını bilemeyeceklerini anlattı.

Bu nedenle özel olarak söyleyeceği bir şey bulunmadığını belirten İnce, kendi yazısına gazete sahibi tarafından herhangi bir müdahale olmadığını söyledi.

İnce, gazetede Aydın Doğan'ın muhatabı olmadığını kaydederek, şöyle konuştu: ''Benim muhatabım Genel Yayın Yönetmeni olarak Ertuğrul Özkök'tür. Yazılardan dolayı sadece ona sorumluyuz. Yazılarımız hakkında Ertuğrul Özkök karar verebilir. Aydın Doğan bana herhangi bir şekilde müdahale etmemiştir. Ertuğrul Özkök, birkaç yazımda bazı hukuki mahzuru olan kelimeleri çıkarmamı rica etti. Ben de kabul ettim. Çünkü bir yazarın gazetedeki sorumluluğunun ne olduğunu biliyorum. Bu nedenle bazı kelimelerin çıkartılması istemini, bana müdahale olarak görmedim. Bazı yazarlar müdahale kabul edebilir. Bu nedenle bir genelleme yapamam. Ertuğrul Özkök'ün müdahaleleri de doğaldır. Yazı işleri demek bir nevi denetim demektir. Kendisi de o denetimin başındadır.''

Davalı Emin Çölaşan'ın avukatı Özdemir ise tanığın müvekkili aleyhine olan beyanlarını kabul etmediklerini bildirerek, tanık beyanlarına karşı verdikleri cevap dilekçesini tekrar ettiklerini söyledi.

Dava dilekçesinde, Çölaşan'ın, ''Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi'' isimli kitabında, Aydın Doğan ve Hürriyet Gazetesi hakkında gerçeğe aykırı beyanlarda bulunduğu, Doğan'ın kişilik haklarına hakaret edildiği gerekçesiyle 50 bin lira manevi tazminat talep ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler