Doğu donuyor

Soğuk hava ve kar yağışı yurtta etkisini göstermeye devam ediyor... Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Erzurum'da gece hava sıcaklığı sıfırın altında 36 derece olarak ölçüldü.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 09:16
Abone Ol google-news

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bölge, Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisi altında olmaya devam ediyor. Pazar gününden itibaren bölgede aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

Bölgede sabah saatlerinde puslu ve sisli havanın etkili olduğunu belirten yetkililer, gece ölçülen hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 36, Erzincan'da 14, Kars'ta 24, Ağrı'da 31, Iğdır'da 12, Muş'ta 18 ve Ardahan'da 22 derece olduğunu söyledi.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıkların ise yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 14, Erzincan'da 2, Ağrı ve Iğdır'da 12, Kars ve Ardahan'da ise 10 derece olduğu bildirildi. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığının 38 santimetre olduğunu ifade eden yetkililer, il merkezlerindeki kar kalınlıklarının Erzurum'da 20, Erzincan'da 5, Kars'ta 26, Ağrı ve Muş'ta 60, Iğdır'da 14, Ardahan'da ise 18 santimetre ölçüldüğünü söyledi.
 

''Don ve buzlanma" uyarısı

Yetkililer, bölgede don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. Karayolları 86. Şube Şefliği yetkilileri de Tunceli-Erzincan kara yolunda sürücüleri buzlanma konusunda uyarıyor. Söz konusu yolda buzla mücadele çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Soğuk hava günlük yaşamı da olumsuz etkiledi. Özellikle Erzurum'da bazı vatandaşlar sabah araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti. Motorları donan araçlarını vatandaşlar tüplü pürmüzle ya da ateş yakarak ısıttı. Kaldırımların buzla kaplamasından vatandaşların yürümekte güçlük çektiği gözlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler