Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bilmecesi

Öğrencilerin eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştığı ve depreme dayanıklı olmadığı raporlarla tespit edilen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarı binalarının taşınması ile ilgili yapılan açıklamalar kafa karıştırdı. DEÜ Rektörlüğü Fakültenin Kültürpark’a taşınacağını ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in onay verdiğini açıkladı. Ancak, Başkan Tunç Soyer'de”Binaların Kültürpark Fuar Alanındaki hollere taşınması için onay vermediğini belirterek "Kültürpark'ın geleceği İzmir Buluşmaları süreciyle belirlenecek" dedi. STK ve öğrenciler şimdi iki açıklama sonrası Fakültenin nereye taşınacağını merak ediyor.

Yayınlanma: 16.07.2019 - 09:13
Abone Ol google-news

 

Geçen hafta, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarı binalarının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Narlıdere'den Buca Tınaztepe'ye taşınma kararı alınmıştı.Kararın ardından, öğrenciler, öğretim üyeleri ve bazı STK’lrar karara tepki göstermişti. Mezuniyet törenin de, öğrenciler dekanın konuşması sırasında sırtlarını dönerek alkış ve ıslıklarla protesto etmişti. Öğrenciler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den yardım istemiş, Soyer’de binanın yenilenmesi için gereken desteği verebileceklerini açıklamıştı.

REKTÖR TEŞEKKÜR ETTİ

DEÜ Rektörü Nükhet Hotar yazılı açıklama yaparak, Fakültenin Kültürpark Fuar Alanı'na taşınacağı açıklayarak,” Bizler de çözüm yollarını genişletmek adına, belediyeye bir öneri getirdik ve Tarihi Havagazı Binası’nı bir süreliğine talep ettik. Ancak buradaki söz konusu yoğunluk nedeniyle belediyemiz, farklı bir yaklaşım getirerek Kültürpark’ı kullanabileceğimizi belirtti. Bu durum da üniversite yönetimimiz tarafından gayet olumlu karşılandı. Kamu kurumları arasındaki bu güzel diyalog, hepimizi mutlu etti. Üniversitemizin fertlerine ve yapıcı yaklaşımlarından dolayı da İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.

Rektör Hotar’ın açıklaması ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark'a taşınma ile ilgili bir bilgisinin ve onayının olmadığı vurguladı. Soyer açıklamasında, "Medyada yer alan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin geçici bir süre için Kültürpark'a taşınacağı haberleri doğru değildir. Bu konuyla ilgili DEÜ'nden kimseyle görüşmedim, bir onay da vermiş değilim. Kültürpark'ın geleceği İzmir Buluşmaları süreciyle belirlenecek" ifadelerine yer verdi.

Soyer’in açıklaması sonrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Saip Tiryakioğlu, yazılı bir açıklama yaptı. Belediye yetkilileriyle görüşmelerinin detayına yer veren Tiryakioğlu,”Büyükşehir yetkililerinden "ciddiyet bekliyoruz" denildi.

Açıklamanın ardından, öğrenciler hala Fakültenin yeni yerinin neresi olacağının netlik kazanmamasına sitem etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler