Donald Trump'tan 'Suriye' açıklaması: Detay vermek istemedi 'kurtulacağız' dedi

ABD başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi aday Donald Trump ilk röportajını verdi. Trump, ülkeye giren 3 milyon göçmenin geri gönderileceğini söyledi. Yıllık 400 bin dolar maaşı olduğunu söyleyen Trump, bu parayı almayacağını açıkladı.

Yayınlanma: 14.11.2016 - 11:28
Abone Ol google-news

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump ilk röportajını CBS kanalına verdi. Seçim kampanyası sırasında Meksika sınırından giren göçmenlerin geri gönderileceğini ısrarla anlatan Trump, sözlerini tekrarladı. Trump geri gönderilecek kişilerin, "sabıka kaydı olanlar, uyuşturucu satıcıları, silahlı çete üyelerinin" olacağını anlattı.

SURİYE İÇİN FLAŞ SÖZLER

Suriye hakkında da açıklamalarda bulunan Trump, IŞİD'le mücadele konusunda nasıl bir politika izleneceği konusundaki soruya, detay vermek istemediğini belirterek, "Musul operasyonunu yapmadan 4 ay önce bunu anlatmaya başlayanlar gibi değilim ben. Bu süre içerisinde IŞİD lider kadrosu bölgeyi terk etti" yanıtını verdi.

Trump, "Sadece IŞİD'den tamamen kurtulacağımızı söyleyeyim" ifadelerine yer verdi. Trump, "Ortadoğu'da 6 trilyon dolar harcadık. Bu parayla ülkeyi baştan aşağı iki kere kurardık. Yollarımıza, köprülerimize, tünellerimize ve havaalanlarımıza bakın, hepsi çok eskimiş durumda" diye konuştu.

MAAŞINI ALMAYACAK

Yeni başkan Trump, yıllık 400 bin dolar olduğu belirtiren başkanlık maaşını da almayacağını belirterek, "Galiba yasal olarak almam gerekiyor. Bu yüzden sadece bir dolarını alacağım" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler